Dolphins overwegen Tannehill op bank te zetten

Door

Kansas City Chiefs v Miami Dolphins

Onrust in Miami, nadat de Dolphins in week één wisten te winnen van de New England Patriots (33-20) is het snel bergafwaarts gegaan voor de ploeg van Joe Philbin. Zowel tegen de Buffalo Bills (29-10 verlies) als de Kansas City Chiefs (34-15 verlies) speelde de ploeg inspiratieloos. Als gevolg zou de technische staf nu overwegen om quarterback Ryan Tannehill op de bank te zetten ten faveure van Matt Moore.

Volgens Armando Salguero van de Miami Herald ontweek Philbin gedurende de persconferentie vragen met betrekking tot Tannehill en wilde hij niet zeggen dat hij per se weer zou starten in week 4. Daarnaast zouden ook andere bronnen binnen de organisatie aangeven dat de technische staf niet langer overtuigd is dat Tannehill een betere optie is dan back-up Matt Moore.

Tannehill is inmiddels bezig aan zijn derde seizoen in de NFL. Momenteel is zijn quarterback rating lager dan in zijn vorige twee seizoenen en ook tegen de Kansas City Chiefs, waar men in eigen huis van verloor, stelde Tannehill teleur door slechts 49% van zijn passes te completeren.

Daarnaast staat de 26-jarige Texaan ook onderaan in de NFL als het gaat om yards per pass attempt met een gemiddelde van 5.03 yards. En wat betreft de quarterback rating laat hij momenteel enkel Jake Locker, Josh McCown en Matt Cassell onder zich. Als er wordt gekeken naar de QBR (total quarterback rating, die ook rekening houdt met verschillende situaties) laat Tannehill alleen Chad Henne van de Jaguars achter zich.

Er moet dus snel vooruitgang in het spel komen van de jonge quarterback, anders kan er weleens snel een einde komen aan het Tannehill-tijdperk in Miami.

Ook leuk om te lezen