Dodgers stoten door naar NLCS dankzij homerun Uribe

Door

Atlanta Braves v Los Angeles Dodgers - Game Four
0nlds150
De Los Angeles Dodgers zijn het eerste team dat zich heeft geplaatst voor de Championship Series. In Game 4 ontdeden de Dodgers zich in Los Angeles van de Atlanta Braves door met 4-3 te winnen.

Grote man bij de Dodgers was Juan Uribe, die in de achtste inning een two-run homerun sloeg, waardoor de Dodgers op een 4-3 voorsprong kwamen. Nederlander Kenley Jansen deed in de negende inning de deur op slot voor de mannen uit Hollywood.

Stoten
De slagbeurt van Uribe was op z’n minst merkwaardig te noemen. Met Yasiel Puig op het tweede honk en niemand uit besloot Dodgers manager Don Mattingly dat Uribe Puig naar het derde honk moest stoten, om zo het gelijkmakende punt dichter bij de thuisplaat te krijgen.

Uribe sloeg twee foute ballen tijdens het stoten en nadat hij twee wijd had gekregen lanceerde hij een hangende curveball van David Carpenter over de hekken in het linksveld.

(zie hier de volledige at bat van Uribe)

De Dodgers kwamen vroeg op een 2-0 voorsprong door twee solo homeruns van Carl Crawford. Dat waren de enige twee punten die Braves starter Freddy Garcia opgaf in zes innings.

De Braves lieten zich echter niet zomaar naar de slachtbank brengen en maakten dankzij RBI’s van Chris Johnson en Nederlander Andrelton Simmons gelijk in de vierde inning tegen Clayton Kershaw. Jose Costanza bracht de Braves zelfs nog op voorsprong in de zevende inning. De Bravos konden vervolgens niet meer terugkomen van de homerun van Uribe.

Uribe en interviewer Craig Sager krijgen een Gatorade shower:

Brian Wilson is de grootste idioot op de honkbalvelden:

De Dodgers nemen het in de NLCS op tegen de winnaar in de serie tussen de Pittsburgh Pirates en St. Louis Cardinals, die morgen in St. Louis Game 5 spelen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen