Dodgers komen geld tekort voor salarissen

Door

De Major League Baseball gelooft dat de Los Angeles Dodgers geen geld genoeg hebben om hun spelers te betalen aan het eind van deze maand. Als de Dodgers het geld niet hebben zal de MLB de lonen uitbetalen en het team uit de handen van eigenaar Frank McCourt nemen.

MLB Commissaris Bud Selig en Tom Schieffer, de man die hij aanwees om de Dodgers in de gaten te houden, hebben elkaar donderdag ontmoet. McCourt zei dat hij de schuld in de schoenen van Selig zijn kantoor schuift voor alle financiële problemen. ,,Het feit dat we obligaties hebben die ten einde lopen in 2011 is geen verrassing voor ons en ook niet voor de Major League Baseball,” zei McCourt.

De eigenaar heeft ook openlijk geklaagd over Selig, dat die weigerde een contract te sluiten met Fox dat 3 miljard dollar waard was over 17 jaar. Zijn advocaten hebben een brief gestuurd naar de MLB waarop de klachten vermeld staan, een voorbode van een mogelijke rechtzaak.

,,We hebben een plan gemaakt dat nu de Foxtransactie is. We werken al zes maanden aan dat plan,” zei McCourt. ,,Dat is een transactie dat volledig onderhandeld is, klaar om te ondertekenen. Het is het constante uitstel om te tekenen dat ons in de problemen brengt, anders hebben we geen probleem.”

Op 20 april nam Selig’s kantoor de ploeg over en werd Schieffer aangewezen om toe te zien op de zaken. Hij moet iedere transactie van meer dan 5000 dollar goedkeuren. De Dodgers zouden eind deze maand normaal 8,25 miljoen dollar moeten ophoesten om de spelers te betalen.

Foto: blog.prorumors.com

 

Ook leuk om te lezen