‘Dodgers beste bank in MLB, Phillies de slechtste’

Door

pkei4bpmwrznworgueta

Een World Series win je niet alleen, maar met het team. Goed nieuws voor de fans van de Los Angeles Dodgers, want hun team beschikt dit seizoen over de meest productieve bank, terwijl de Philadelphia Phillies de slechtste bank heeft in de Major League. Dat heeft August Fagerstorm van FanGraphs uitgezocht door gebruik te maken van de statistiek Wins Above Recplacement (WAR).

De bank van de Dodgers blijft met een 4.6 WAR de Oakland Athletics ruim voor, met dank aan reservespelers Justin Turner en Scott Van Slyke. Turner kan eigenlijk op alle infield-posities uit te voeten en slaat dit seizoen over 220 slagbeurten in 76 wedstrijden .313/.382/.431 van het veld met drie homeruns en 23 binnen geslagen punten.

Van Slyke, verantwoordelijk voor de eerste homerun van het seizoen, heeft een .247/.371/.494 slashline over 186 slagbeurten in 72 wedstrijden met negen homeruns en achttien binnen geslagen punten.

Freddy Galves, Tony Gwynn Jr. en Cesar Hernandez zijn verantwoordelijk voor een negatieve WAR (-2.5) bij de bank van de Phillies. Gelukkig voor de fans spelen ze allemaal niet meer in Philly, maar of een bank met Reid Breignac, Andres Blanco en Greidy Sizemore nou zoveel beter is?

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen