‘Direct hit’ bezorgt Latroy Hawkins veel pijn en een blown save

Door

New York Mets v Chicago White SoxWe kunnen natuurlijk niet genoeg zeggen over de bizar goede run van de Los Angeles Dodgers, die sinds de All-Star Break 23-3 zijn, 8 wedstrijden op rij gewonnen hebben, 13 uit hun laatste 14 wedstrijden wonnen en 40 uit hun laatste 48! Yasiel Puig, Clayton Kershaw, Adrian Gonzalez, Hanley Ramirez en ga zo maar door. Eigenlijk zouden we daarover moeten schrijven, maar wie vooral opviel in de wedstrijd tegen de Mets was Mets’ closer LaTroy Hawkins.

Journey Man

Hawkins is een van die relievers die in zijn loopbaan al zo’n beetje voor elk Major League team uitkwam. De Twins, de Cubs, de Giants, de Orioles, de Rockies, de Yankees, de Astros, de Brewers, de Angels en dit jaar de Mets. Tien jaar geleden kende hij als reliever van de Twins zijn beste seizoen, maar inmiddels is hij op veertig jarige leeftijd, bij gebrek aan betere opties, tijdelijke closer van de Mets. En eerlijk is eerlijk, hij is best goed bezig. In 53 wedstrijden (52.1 innings) heeft hij een ERA van slechts 2.75 en kijkend naar zijn strikeout, walk en hit ratio’s is hij bezig aan een voor hem bovengemiddeld goed seizoen.

Cup check!

Gisteren, of liever: vanochtend vroeg Nederlandse tijd, bereikte hij echter zijn dieptepunt van het seizoen. Met een 4-2 voorsprong in de negende inning had hij als closer de kans om de vrijwel ongenaakbare Dodgers een nederlaag toe te brengen. Leadoff hitter Mark Ellis sloeg een single, maar de volgende slagman (Jerry Hairston Jr.) sloeg een grondbal recht op Hawkins af. Wellicht was er een kans geweest op een dubbelspel, ware het niet dat de lange Hawkins wat moeite had om de bal te fielden. Sterker nog, zoals onderstaande GIF illustreert ving hij de bal niet met zijn handschoen, maar met zijn edele delen:
latroy

Hawkins zou de bal oppakken en de nul op het eerste honk maken en in eerste instantie leek er niets aan de hand. Waar het gros van de spelers in het honkbal een toque (cup) draagt, bleek tijdens een injury delay dat Hawkins dat niet deed. Hij zou na de wedstrijd verklaren nooit een toque te dragen, omdat hij dit – net als veel andere pitchers – niet comfortable vindt zitten. (Dat is iets wat deze schrijver kan beamen!)

Toch lijken de nadelen niet op te wegen tegen de voordelen van het dragen van een toque. Ook in dit geval, want hoewel Hawkins aangaf erg veel pijn te hebben, besloot manager Collins hem te laten staan. Het was eigenlijk nog erg knap dat Hawkins de volgende bal nog met 96 mijl per uur naar de thuisplaat wist te slingeren, maar niet verrassend dat de locatie niet goed was. Andre Ethier sloeg de bal over de hekken en bracht de Dodgers, die in extra innings zouden winnen, op gelijke hoogte.

‘Direct hit.. DI-RECT HIT!’

Na afloop van de wedstrijd stond Hawkins netjes de pers te woord: “Ik heb het gevoel dat ik door een ezel getrapt ben en het doet pijn! Ik kan gelukkig weer een beetje lopen, maar ik moest na die inning echt even blijven zitten.”

“Als ik mijn been optil, voel ik mijn ballen in mijn keel. Toch dacht ik dat ik nog wel door kon.”, aldus Hawkins, die daar geen gelijk in kreeg.

Ook op Twitter reageerde hij snel:

Mets’ beat writer Marc Carig had zelf ook nog wat aardige tweets over het incident en het daaropvolgende interview met Hawkins:

 

Pechvogel van de week

LaTroy Hawkins zal deze dag niet snel vergeten en waarschijnlijk toch overwegen een toque te gaan dragen. (Een goede tip voor elke honkballer overigens!) Toch is hij niet de grootste pechvogel van de week. Die titel is weggelegd voor Chris Young, die gisteren een mogelijke walk-off home run na video replay zag veranderen in een foutbal en vannacht Robbie Grossman zijn nieuwe poging tot een walk-off home run om zag turnen tot een game-saving catch:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen