Diamondbacks terug in de race dankzij twee rookies

Door


De Milwaukee Brewers arriveerden dinsdag in Arizona met een comfortabele 2-0 voorsprong in de serie en zochten nadrukkelijk naar de sweep. De Diamondbacks werkten echter niet mee en toverden twee verrassingen uit de hoge hoed. Rookies Paul Goldschmidt en Josh Collmenter hadden een groot aandeel in de 8-1 overwinning.

Goldschmidt, die aan het begin van het seizoen niet eens op het roster stond, sloeg in de vijfde inning een grand slam homerun op Brewers’ pitcher Shaun Marcum. “Het was geweldig”, zei de 24-jarige eerste honkman. “Om in eigen huis een homerun te slaan en 50.000 mensen uit hun dak te zien gaan. Fantastisch.”

Collega-rookie Collmenter, stond op Opening Day ook niet op het roster, begon als startende werper aan de wedstrijd en wist de slagploeg van de Brewers in toom te houden door slechts één run en twee hits toe te staan in zeven sterke innings. Corey Hart’s homerun in de derde inning was de enige run die Milwaukee wist te scoren tegen de rookie in 21 innings dit seizoen.

“Het was niet te geloven”, zei Arizona manager Kirk Gibson na afloop. “Ik denk dat hij één ground-ball out had, zes strikeouts en de rest was in de lucht.” Collmenter beweerde dat hij helemaal niet nerveus was voor de wedstrijd, maar dat hij zijn eigen verwachtingen overtrof.

De Diamondbacks zijn weer terug in de serie en starten woensdag in eigen huis met pitcher Joe Saunders. De Brewers sturen Randy Wolf op de heuvel.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen