Dez Bryant: “Ik train (en speel) niet zolang ik niet heb bijgetekend”

Door

CJ0gYKjWIAAl8FC.jpg-large

De Dallas Cowboys en wide receiver Dez Bryant hebben nog tot en met woensdag om tot een lange-termijn akkoord te komen. Komt die er niet, dan komt Bryant ook niet opdagen voor het trainingskamp. Dat liet de vedette weten via zijn Twitter-account:

Op zich geen spannend nieuws, want spelers laten training camp wel vaker schieten om tot een contract te komen. Maar Bryant is ook bereid om regular season games te missen. En dat is wèl nieuws. Sinds Walter Jones in 2002 was er geen enkele franchise speler die niet tot een akkoord kwam, die besloot om dan maar niet te spelen tijdens (een deel van) het reguliere seizoen.

Franchise Tag

Tot nu toe verdiende de Cowboy niet meer dan 12,82 miljoen dollar in vijf seizoenen in de NFL. Tekent hij zijn franchise tag – waar hij recht op heeft als de deadline van woensdag verstrijkt – dan gaat-ie deze lieve som in één keer in 2015 verdienen. Maar hij wil meer. En daarvoor is hij bereid te ‘staken’. De afgelopen weken zijn er geen noemenswaardige onderhandelingen tussen beide partijen geweest.

Onderonsje

Afgelopen week hadden Bryant en vice-president Stephan Jones nog een onderonsje. Maar tijdens die gesprekken dreigde hij niet met het niet-spelen van wedstrijden, aldus NFL Media Insider Ian Rapoport maandag. En dus zijn zijn uitspraken ook voor de Cowboys nieuws.

Woensdag zal moeten blijken hoe dit verder gaat aflopen en of de Cowboys alsnog over gaan tot actie en bereid zijn Bryant te geven wat hij voor ogen heeft.

Foto’s: Twitter

 

Ook leuk om te lezen