Devils vernederen Blues: 1-7

Door

St. Louis Blues v New Jersey Devils

New Jersey Devils was dit seizoen vooral een ploeg die defensief erg sterk was, maar aanvallend weinig potten kon breken. Tegen St. Louis Blues bleek, dat de Devils wel degelijk over een sterke aanval kunnen beschikken. Zeven verschillende spelers maakten een doelpunt in de 1-7 zege.

De Blues kenden een offday, want ook zij bezitten een sterke defensie. Met 71 punten uit 49 wedstrijden bezetten de Blues de tweede plaats in de Central Division, een plek die zij onder andere danken aan het lage aantal tegendoelpunten. De Blues kregen (inclusief de zevenklapper) 115 goals tegen, slechts twee ploegen in de NHL kregen minder goals tegen.

Mark Fayne en Ryan Carter brachten de Devils op het goede spoor, door binnen drie minuten een 0-2 voorsprong te noteren. Alexander Steen bracht met zijn 25ste treffer van het seizoen de spanning even terug in de wedstrijd. Jaromir Jagr herstelde de marge nog in de eerste periode, waarna in het restant van de wedstrijd de powerplay van de Devils op stoom was.

Uit de drie powerplay mogelijkheden die de ploeg kreeg werden drie goals gemaakt. Eric Gelinas besloot de wedstrijd met de zevende treffer van de Devils. De Devils staan met 53 punten op een vijfde plaats in de Atlantic Division, drie punten minder dan nummer 3 Philadelphia Flyers.

Overige uitslagen Eastern Conference:
Florida Panthers – Buffalo Sabres 4-3
New York Islanders – New York Rangers 5-3
Ottawa Senators – Washington Capitals 2-0
Los Angeles Kings – Columbus Blue Jackets 3-5

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen