Devils niet uit het veld geslagen door nederlaag

Door

De nederlaag tegen de Tampa Bay Lightning van de afgelopen vrijdag betekende het einde van de imposante winning streak van de New Jersey Devils. Na acht overwinningen op rij moest het team van coach Jacques Lemaire weer eens een nederlaag slikken en het was maar de vraag hoe hier mee werd omgegaan.

Het antwoord op deze vraag volgde op zondag tegen de Florida Panthers. In Sunrise, Florida was New Jersey namelijk met 1-2 te sterk voor de thuisploeg, waardoor men nog steeds een kleine kans houdt op het halen van de play-offs.

De wedstrijd tegen de Panthers stond ook in het teken van de terugkeer van New Jersey-goalie Martin Brodeur. Tijdens zijn afwezigheid vanwege een knieblessure is de ervaren keeper uitstekend vervangen door Johan Hedberg, maar Brodeur geeft de Devils toch net iets extra’s.

Hij bewees dit zondag maar weer eens door met vijfentwintig saves een van de uitblinkers te zijn.

De Devils beslisten de wedstrijd in het tweede bedrijf. Nadat de beide teams niet tot scoren waren gekomen in de eerste periode, wisten de bezoekers in de tweede wel twee keer het net te vinden met doelpunten van David Clarkson en Brian Rolston.

Deze achterstand wisten de Panthers in het restant van de wedstrijd niet meer goed te maken. Marty Reasoner zorgde laat in de derde periode nog wel voor de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij.

Toch was coach Peter DeBoer tevreden over de inzet van zijn mannen: „De jongens hebben zich helemaal leeg gespeeld en alles gegeven. Helaas was dit niet genoeg.”

New Jersey doet goede zaken met deze overwinning op een directe concurrent. Het team staat nu namelijk op negen punten van een play-offplek in de Eastern Conference en Florida op acht punten. Met nog twintig duels te gaan is er dus nog van alles mogelijk.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Panthers en de Devils:

Foto: blogs.mycentraljersey.com

Ook leuk om te lezen