Detroit Pistons ontdoen zich van Josh Smith

Door

Detroit Pistons v Miami Heat

Josh Smith speelt dit seizoen in ieder geval niet meer voor de Detroit Pistons. Het team maakte maandag bekend dat ze de forward hebben gewaived. Hoewel Smith de laatste tijd absoluut niet de sterren van de hemel speelde, komt de mededeling van de Pistons als een grote verrassing. Smith had na dit seizoen namelijk nog een tweejarig contract ter waarde van ruim 26 miljoen dollar in Detroit.

In het statement omschrijft coach Stan van Gundy de redenen voor het waiven van Smith, die dit jaar goed was voor bijna veertien punten per wedstrijd. “Ons team heeft niet gepresteerd op een manier die wij verwachtte na eenderde van het seizoen. We moeten nu aanpassingen maken in onze focus en in de richting waarop we willen gaan”, aldus Van Gundy.

Het waiven van Smith betekent dat andere teams nu de kans hebben om Smith in te lijven. Als geen team dat binnen 48 uur doet, moet Detroit het salaris van de forward dit seizoen helemaal betalen en kan het daarna de resterende 26 miljoen dollar over vijf jaar uitspreiden. Smith zelf wordt na 48 uur een free-agent.

De eerste geruchten over mogelijke bestemmingen van Josh Smith zijn er al. Als Smith een free-agent wordt, zouden onder meer de Dallas Mavericks en de Sacramento Kings interesse hebben.

Foto: Getty Images.

Ook leuk om te lezen