Derrick Williams krijgt nieuwe kans in Sacramento

Door

Minnesota Timberwolves v Washington WizardsHet huwelijk tussen de Minnesota Timberwolves en Derrick Williams werd nooit echt gelukkig. De Wolves pakten hun verlies en verhandelden de nummer twee in de 2011 NBA Draft aan de Sacramento Kings in ruil voor Luc Mbah a Moute (nee, niet het liedje van Stromae). De 22-jarige Williams kon in Minnesota niet rekenen op meer speeltijd.

En dat is te begrijpen als je Kevin Love ziet domineren op de power forward positie. Het experiment met Williams als small forward kwam nooit van de grond en hij miste een goede driepunter (slechts .298 procent over drie seizoenen) om naast Love veel minuten te maken. De voormalig sterspeler van de universiteit van Arizona krijgt bij de Kings een tweede kans.

“We volgen Williams al een tijd en wij hebben het gevoel dat hij in onze omgeving kan beginnen aan een nieuwe start”, aldus Kings’ GM Pete D’Alessandro tegenover Hoopsworld. “Je ziet dat hij fysiek sterk is en over talent beschikt. Wij kijken ernaar uit om met hem samen te werken en het beste in hem naar boven te halen.”

Williams in betere tijden dit seizoen voor de Wolves:

De Wolves krijgen er in Mbah a Moute een veteraan bij die zijn mannetje staat in de verdediging. Een analyse over zijn defense op sterspeler Kevin Durant:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen