Derrick Rose mag weer schieten en springen

Door

‘The show must go on’.

Dus richtten afgelopen april alle ogen zich op andere titelkandidaten toen Derrick Rose en zijn Chicago Bulls via de achterdeur de play-offs van de NBA verlieten. Tijdens de laatste minuten van een al gewonnen wedstrijd tegen Philadelphia ging Rose tegen de grond en de gescheurde kruisband in zijn linkerknie maakte een einde aan de titelkansen van de Bulls en – voorlopig – aan Rose zijn persoonlijke ambities.

Gisteren, tijdens een pr-evenement van zijn schoensponsor Adidas, gaf Rose basketballiefhebbers een sprankje hoop dat hij uiteindelijk weer de oude wordt, al is het duidelijk dat hij nog een lange weg te gaan heeft. ‘’Ik ben een paar dagen geleden weer voorzichtig begonnen met wat sprongen te maken”, vertelde de emotionele point guard in Chicago aan de verzamelde pers.

Flitsende fotografen, microfoons, spotlights, een podium met daarachter een enorme afbeelding van hemzelf; het leek wel alsof al die aandacht die Rose als topsporter ongetwijfeld gewend zal zijn, hem ineens te veel werd. Plotseling leek beroemdheid Derrick Rose weer op het jongetje dat hij ooit geweest moet zijn, een jongetje dat om wat voor reden dan ook ineens niet meer kan doen wat hij het allerliefste doet; gewoon lekker basketballen. Er werd hem gevraagd iets van zijn gedachten te delen met al die fans die reikhalzend naar zijn terugkeer op het parket uitkijken. Hoe hij geïnspireerd raakt door alle steunbetuigingen die hem, ook al staat hij even ver buiten de spotlights, via Twitter en Facebook toch bereiken.

Rose, zittend op het podium, boog zijn hoofd en hield zijn ogen even gesloten. Er viel een stilte over de zaal. In zijn handen die nieuwe schoen, de ‘D Rose 3’, die gelanceerd werd en die basketballers overal ter wereld straks zullen dragen. Voorzichtig klonken er wat flitsen van fototoestellen, die de ineens zo kwetsbare vedette vastlegden op zo’n moeilijk moment. Maar de hoop en wilskracht, en ongetwijfeld de passie voor het spel, zijn bij Rose allesbehalve verdwenen. ‘’Ik begin nu weer met schieten en mijn doel blijft het kampioenschap van de NBA”, zei Rose nadat hij van iemand een zakdoekje voor zijn tranen had gekregen. Zijn terugkeer wordt, als alles goed gaat, in februari verwacht. ‘’Elke week zie ik weer verbetering. Mijn been doet af en toe pijn, maar het lukt mij om daar doorheen te vechten.”

Bekijk hier de twee eerdere afleveringen van De Return van Derrick Rose by Adidas.

Ook leuk om te lezen