Derrick Rose fysiek fit, wacht nog met rentree

Door

Atlanta Hawks v Chicago BullsDerrick Rose is fysiek fit en doktoren stellen dat Chicago Bull’s superster volledig is genezen. Hij zal echter nog niet spelen tot hij met vol vertrouwen vanaf zijn linkervoet kan dunken. Volgens de de medische staf  van de Bulls, die met camera’s de revalidatie van Rose hebben gevolgd, is hij fysiek in staat wedstrijden te spelen. Rose zelf wil echter afwachten tot hij honderd procent fit is, niet alleen fysiek, maar ook mentaal.

De voormalig MVP scheurde vorig jaar tijdens de playoffs de kruisband in zijn linkerknie, Volgens de doktoren van de Bulls, die met camera’s de revalidatie van Rose hebben gevolgd, is hij fysiek in staat wedstrijden te spelen. Rose zelf wil echter afwachten tot hij 100% fit is, niet alleen fysiek, maar ook mentaal.Nu tien maanden geleden. De Bulls, op dit moment zesde in de Eastern Conference (34-27), kunnen de terugkeer van Rose goed gebruiken. De ploeg van coach Tom Thibodeau heeft de op drie na beste verdediging in de league, maar bevindt zich op aanvallend vlak met een 23e plaats in de kelder van de NBA. Een terugkeer van Rose gaat voor de Bulls ongetwijfeld gepaard met een sterkere aanval.

De club wil geen druk op Rose uitoefenen om hem eerder te laten spelen dan hij zichzelf in staat acht. Men verwacht echter wel hem nog dit seizoen, mogelijk al binnen een week tot twee weken, in te kunnen zetten. Coach Thibodeau liet eerder deze week al doorschemeren dat Rose in principe het ‘day-to-day’ label had voor zijn blessure, een indicatie dat D-Rose dichtbij een rentree is.

Artikel geschreven door Ewout Versloot.

Ook leuk om te lezen