Denver Broncos versterken o-line met Evan Mathis

Door

Mathis

Vlak voor het begin van het seizoen hebben de Denver Broncos een slag geslagen en hun offensive line versterkt. De ervaren Evan Mathis, die ondanks zijn indrukwekkende staat van dienst nog steeds zonder team zat, tekent een éénjarig contract ter waarde van 2,5 miljoen dollar wat kan oplopen tot vier miljoen dollar.

Mathis vertrok vorig jaar gedwongen bij de Philadelphia Eagles nadat hij ontevreden was over zijn jaarlijkse vergoeding van 5,5 miljoen dollar. Nu tekent hij voor een bedrag dat aanzienlijk lager ligt, maar volgens bronnen rondom Mathis zou het alles te maken hebben met het feit dat de 33-jarige guard koste wat het kost voor een titelkandidaat wil uitkomen.

Voor de offensive line van Denver is Mathis een versterking die hard nodig was. De afgelopen jaren behoorde hij steevast tot de beste guards in de NFL, en vooral in de running game staat hij te boek als ijzersterk. Hij zal de nodige broodnodige ervaring meenemen, want zoals het er naar uit ziet gaat Ty Sambrailo (rookie) als left tackle fungeren, terwijl een andere rookie (Max Garcia) tot de komst van Mathis als left guard speelde.

Daarnaast moet Denver het dit jaar ook zonder Ryan Clady doen, hun beste tackle die dit seizoen niet zal spelen vanwege een gescheurde kruisband. Mede daardoor moet Ty Sambrailo als rookie al direct de rol als left tackle op zich nemen. Maar gelukkig voor de Broncos hebben ze nu wel twee hele ervaren en betrouwbare guards in Louis Vasquez en de nieuw aangetrokken Mathis.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen