Deng: ‘Met Groot Brittannie naar de OS’

Door

Chicago Bulls-forward Luol Deng maakte het nieuws zondagmiddag op zijn Twitter-account bekend: hij gaat met Groot Brittannie in de zomer van 2012 deelnemen aan de Olympische Spelen in Londen.

De wereldbasketballbond FIBA maakte zondag bekend dat zowel de Britse dames- als de heren basketballers automatisch zijn geplaatst voor het evenement in eigen land. Het FIBA-bestuur stemde met 17 stemmen voor en drie tegen.

Deng werd geboren in Soedan, maar is in het bezit van een Brits paspoort. Gezien het enthousiasme waarmee hij het nieuws bekendmaakte, kijkt hij nu al uit naar de Olympische spelen.

,,Heb het geweldige nieuws ontvangen dat we zullen spelen in Londen 2012,” twitterde Deng. ,,Bedankt voor al jullie berichten. Kan niet wachten om in Londen te spelen.”

De Britse basketballers zijn sinds 1948, toen het evenement ook al in Londen plaatsvond, niet meer actief geweest op de Spelen. Overigens is ook Deng’s voormalige ploeggenoot Ben Gordon, tegenwoordig uitkomend voor de Detroit Pistons, speelgerechtigd voor Groot-Brittannie.

In ander Bulls-nieuws: Carlos Boozer denkt donderdag weer te kunnen spelen, nadat hij eind vorige week door zijn enkel was gegaan.

,,Het gaat al weer veel beter,” aldus de forward, die zei dezer dagen veel op de fiets te zitten. ,,Het is nog geen honderd procent, het lopen gaat wat langzaam. Maar we zijn de hele dag aan het revalideren.”

Foto: jucyafrica.com

Ook leuk om te lezen