Debuterende Kolb wint tijdens debuut voor Cardinals

Door

Maar liefst vier verschillende quarterbacks namen voor de Arizona Cardinals plaats achter de center in het duel tegen de Oakland Raiders. Een van die vier was Kevin Kolb, hoop in bange dagen in de Arizona woestijn, en als enige gooide hij géén touchdown.

Desalniettemin wonnen de Cardinals met 24-18 in Oakland.

De man waarvoor de Cardinals onder anderen Domique Rodgers Cromartie voor naar Philadelphia stuurde pastte slechts zeven keer, waarvan er maar vier aankwamen. Toch keek de quarterback, die in vijf seizoenen 63 miljoen dollar kan gaan verdienen, tevreden terug op zijn eerste snaps voor de Cardinals.

En waarom ook niet? Kolb heeft er immer pas vijf trainingen opzitten en wist tweemaals knap Larry Fitzgerald te vinden. De ster-receiver had zich in het offseason hard gemaakt voor de komst van Kolb en het lijkt erop dat de twee samen een succesvolle combinatie zal zijn.Daarnaast had Kolb een mooie scramble, die vijftien yards en een first down opleverde.

Met het vertrek van Tim Hightower naar Washington gaat de strijd voor de running back positie tussen Beanie Wells en Ryan Williams, die dit jaar in de tweede ronde werd gedraft. Beide rushten tegen Oakland slechts voor iets meer dan twintig yards, en er is dan ook nog geen favoriet aan te wijzen.

De Raiders misten met Darren McFadden een enorm deel van hun stootkracht. Nieuwe aanwinst Trent Edwards, de voormalig quarterback van de Buffalo Bills, liet zich in zijn eerste wedstrijd voor Oakland van zijn goede kant zien.

Hij zag weliswaar maar tien van zijn negentien passes aankomen, maar die waren wel goed voor 140 yards en één touchdown. Hij verloor echter ook twee keer de bal; Jason Cambell kwam ook in actie, hij gooide 6/9 en 66 yards.

Foto: timesunion.com

Ook leuk om te lezen