Debutant Jackson kent ongelukkige start voor Seahawks

Door

Pete Carrol had al aangeven dat nieuwe aanwinst Travaris Jackson zijn nieuwe quarterback zou worden na het verterk van Matt Hasselbeck. Misschien dat hij daar na de wedstrijd tegen de Chargers toch nog maar eens goed over na moet denken.

Jackson hoefde als starter slecht eens paar minuten te spelen, maar liet in zijn korte tijd op het veld absoluut niet zien waar het rotsvaste vertrouwen van zijn coach in hem vandaan komt.

Back up Charlie Whitehurst mocht langer zijn kunsten vertonen en deed dat een stuk beter. Hij vond veertien keer een receiver, en de Seahawks schoten daar in totaal zo’n 140 yards mee op.

Sidney Rice, de grote aanwinst van de Seahawks in free agency, kwam niet in actie. De receiver die overkwam van de Vikins en in 2009 tot de Pro Bowl werd verkozen moet het nieuwe wapen worden in Seattle, maar werd niet het veld opgestuurd.

Aan de overkant begon Philip Rivers aan de wedstrijd, maar hij speelde net als zoveel starters maar één serie. Die resulteerde wel in een touchdown pass naar running back Mike Tolbert, die een grotere rol zal krijgen dit seizoen dankzij het vertrek van Darren Sproles.

Een ander opvallend moment tijdens Rivers’ verblijf op het veld was zijn 48-yard pass naar Vincent Jackson. De receiver heeft de afgelopen twee seizoen overhoop gelegen met het management van de Chargers maar lijkt nu eindelijk constant beschikbaar te gaan zijn voor Rivers.

Hoewel de Seahawks halverwege met een achterstand de rust in gingen was het daarna vooral het goede spel van Whitehurst en running back Thoms Clayton dat alsnog voor de winst zorgde. In de tweede helft viel de tweede en derde keus van San Diego flink tegen, waardoor de eindstand alsnog 24-17 voor de Seahawks werd.

Zie hier de samenvatting tussen de Seahawks en Chargers:

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen