De wonderbaarlijke genezing van Pujols

Door

Hoe is het mogelijk, zou je zeggen. Amper twee weken raakte-ie geblesseerd, Albert Pujols. Licht gekneusde schouder, gebroken pols. Geschatte herstelperiode: vier tot zes weken. Maar wat schetst ieders verbazing: de slugger van de St. Louis Cardinals is weer helemaal fit. Op dinsdagavond had hij, indien nodig, al kunnen invallen, en woensdag zal hij als vanouds in de lineup van de Cards staan.

Pujols kon gisteravond nog even blijven toekijken, want de Cardinals hadden ook zonder hem geen kind aan de Cincinnati Reds, dankzij onder meer twee homeruns van Matt Holliday en eentje van Lance Berkman – zijn 350ste, en met 452 feet de langste ooit in Busch Stadium III.

Leuk, maar de razendsnelle terugkeer c.q. de wonderbaarlijke genezing van Albert Pujols was het gesprek van de dag. ,,Verschrikkelijk blij”, reageerde manager Tony La Russa. ,,Dat zijn we allemaal. Dit is een verschrikkelijk grote meevaller.”

De enige die het allemaal opnam alsof het de gewoonste zaak van de wereld was, was Pujols zelf. Had hij twee weken geleden al niet voorspeld dat vijftien dagen op de disabled list hem lang genoeg leek? Nou dan.

,,Zijn jullie verbaasd?”, vroeg de eerste honkman zijn gehoor. ,,Ik allerminst. Er hebben veel mensen voor me gebeden, en kennelijk zijn die gebeden verhoord. Ja, zo kan ik het het beste omschrijven.”

Tja. Misschien waren het de talloze gebeden. Of misschien was het gewoon Tony La Russa die even in de leer was gegaan bij Patriots-coach Bill Belichik, door de blessure van Pujols erger te doen voorkomen dat-ie aanvankelijk was, opdat de magie van Pujols dan nog groter wordt.

Na een dramatische start, deden de Cardinals het met 7-7 overigens niet onaardig zonder Pujols. De ploeg slaagde er in de NL central zelfs in om twee wedstrijden uit te lopen op de Milwaukee Brewers.

Foto: stltoday.com

Ook leuk om te lezen