NFL Week in Review – #1 (Richard Sherman is een narcist)

Door

En we zijn weer terug voor weer een Week in Review. Wekelijks praat ik jullie in aanloop naar het seizoen 2013 op een luchtige manier bij over NFL-nieuwtjes, weetjes, filmpjes, quotes en andere zaken die de NFL in de afgelopen week kleur gaven. Reageren kan op Twitter.

Trades?

San Diego Chargers v New York JetsDe Jets maakten één ding duidelijk deze week: Ze zijn niet bezig met een trade van Darrelle Revis. Coach Rex Ryan en de nieuwe general manager John Idzik spraken de verwachting uit dat Revis na zijn knieblessure, wat einde seizoen betekende, terugkeert als Jet. Seattle Seahawks’ cornerback Richard Sherman gooide er op Twitter gelijk maar even uit dat hij zichzelf toch echt de beste cornerback uit de league vond. Seattle general manager John Schneider vond het allemaal wel vermakelijk en sprak Gods zegen uit over Sherman. Geen trade dus in New York en waarschijnlijk ook niet in Minnesota, waar receiver Percy Harvin dan weer wel dan weer niet op de nominatie voor een teamwissel staat. Harvin heeft last van gedragsproblemen en vind zijn salaris (terecht) te laag: 2,9 miljoen dollar. Rick Spielman, Vikings’ general manager heeft op dit moment geen intentie tot een trade, maar dat kan volgende week weer helemaal anders zijn.

Pepsi Super Bowl XLVII Halftime Show+ Top I

Leukste bericht deze week is toch wel dat van kickster Lauren Silberman die volgende maand gaat deelnemen aan een regionale Scouting Combine. Ze is de eerste vrouw die dit gaat proberen. Ze speelde op school (University of Wisconsin) altijd voetbal en kan dus een balletje trappen. Uw redacteur heeft vooralsnog een voorkeur voor vrouwen in de NFL tijdens de Half Time Show van de Super Bowl. In Indianapolis is ondertussen de Scouting Combine voor mannen begonnen. Tijdens de Combine komt alles wat NFL is samen in Indiana om college toppers te bekijken in diverse oefeningen. Er wordt gepraat, geroddeld, bijgekletst, onderhandeld, contracten worden opengebroken en er worden hamburgers gegeten. Een Amerikaanse happening die zijn weerga niet kent.

– Flop I 

Cleveland Browns v Green Bay PackersDe kosten voor Green Bay Packers seizoenkaarthouders stijgen opnieuw. De Packers maakten officieel bekend dat de prijs voor een kaart tot maximaal 85 dollar omhoog gaat, afhankelijk van je plek in het stadion. Het is het vierde seizoen op rij dat de prijzen stijgen. Kaartjes voor een Packers game op Lambeau Field zijn nog altijd wel veel goedkoper dan die van Green Bay’s NFC North rivalen. De duurdere kaartjes in Chicago kosten toch snel 175 dollar per wedstrijd (sideline seat), waar dit bij Green Bay maximaal 97 dollar is. Lambeau Field’s 6700 nieuwe plekken in de South End Zone zullen maximaal 89 dollar per wedstrijd gaan kosten.

Pittsburgh Steelers v Dallas Cowboys– Flop II

Ook deze week weer genoeg berichten die de wenkbrauwen doen fronsen. Zo reed Dallas Cowboys nose tackle Josh Brent minstens 110 miles per hour (177 km/u) tijdens de crash die het noodlottig overlijden van teamgenoot Jerry Brown Jr. betekende. NBC kreeg politiedocumenten in handen met daarin informatie dat hij belachelijke snelheden haalde tijdens de rit naar huis na bezoek aan een nachtclub op 7 december 2012. Minder erg, maar ook dom was New England Patriots cornerback Alfonzo Dennard. Hij beledigde een politieagent op grove wijze en verzette zich heftig bij zijn arrestatie in een bar in Lincoln, Neb., vorig jaar. Hij kan maximaal, bij elkaar opgeteld, zes jaar celstraf krijgen. Niet misselijk.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen