De 15 meest komische namen ooit in de NBA

Door

Miami Heat v Boston Celtics

De namen van sommige NBA-spelers zijn zo herkenbaar dat enkel de voornaam genoeg is om te weten om wie het gaat: Kobe, LeBron, Michael, Larry, Earvin, Wilt, Oscar, Kareem, Hakeem enzovoort. Niet iedereen is echter gezegend met een coole naam waarnaar jonge ouders hun verse spruit noemen. Sport Amerika lijst daarom de vijftien meest komische namen in de geschiedenis van de NBA op. Reageer met jouw favoriete naam!

15. Carlos Boozer

Carlos De Zuiper? Met zo’n achternaam in combinatie met de altijd ludieke voornaam Carlos heb je een geweldige naam. Misschien heeft het ermee te maken dat Boozer geboren werd in Duitsland. Hij is sinds 2002 actief in de NBA en was de 36e selectie in de draft. Boozer speelde al voor drie teams: Cleveland Cavaliers, Utah Jazz en Chicago Bulls.

14. Cherokee Parks

Je bent zo blank als het maar kan zijn en je gaat door het leven als Cherokee. Waar zaten zijn ouders met hun gedachten? Parks was de 12e selectie in de draft van 1995, voor onder andere Michael Finley en Theo Ratliff. Hij speelde tot 2004 in de NBA en speelde voor zeven teams in negen seizoenen. Parks topjaar was 1997/1998 met zeven punten en vijf rebounds gemiddeld bij het Minnesota van Kevin Garnett.

Toronto Raptors v Atlanta Hawks 13. Pops Mensah-Bonsu (foto)

“Hey  Pops, what’s up?” Dat moet toch geweldig klinken wanneer je als coole zoon je vader wil begroeten.  Mensah-Bonsu is echter een  Britse twintiger dus dan wordt het eerder grappig dan cool. Pops tekende in 2006 als vrije speler een contract bij de Mavericks en zwierf 2011 bij vier andere teams rond.

 12. Wang Zhizhi

Chinezen en de NBA, het is niet bepaald een succes geweest. Enkel Yao Ming kon overtuigen en die is na  negen seizoen (en voor zijn 30 jaar) moeten stoppen. Wang Zhizhi werd in 1999 als 36e gedraft door de  Mavericks als linkshandige grote maar zware center. Shaq 2.0? Nee, in 2005 was er van ‘The Big Wang’  geen spoor meer in de NBA.

11. Royal Ivey

Iedereen heeft graag een koninklijke naam en welke past beter dan Royal? Deze combo-guard met blauw bloed werd in 2004 als 37e geselecteerd door de Hawks en speelde sindsdien voor de Bucks, Sixers, opnieuw de Bucks, Thunder, opnieuw de Sixers en opnieuw de Thunder. Koninklijke prestaties liet Ivey nooit optekenen. Hij heeft carrièrestatistieken van 3,3 punten en een schotpercentage van 40,6.

10. Vonteego Marfeek Cummings

Een ludieke voornaam, tussennaam én achternaam? Dat komt maar weinig voor. Vonteego Marfeek Cummings kan zo meespelen in een pornoproductie, ook al omdat hij een leuk snorretje had. Hij werd in 1999 als 26e gedraft  door de Pacers, voor Francisco Elson en Manu Ginobili! Hij werd meteen verscheept naar Golden State en speelde al in 2002 zijn laatste match voor de Sixers.

9. Rusty LaRue

Ik neem aan dat Rusty LaRue nooit veel succes heeft gehad bij de vrouwen. ‘Hey, mijn naam is Rusty’, is niet bepaald aantrekkelijk en die achternaam helpt al helemaal niet. LaRue kwam als vrije speler in 1997 bij de Bulls terecht en speelde dus even met Michael Jordan. Na veertien wedstrijden mocht hij alweer vertrekken en miste zo dé kans op een titel. Rusty speelde in 2004 zijn laatste NBA-match.

8. Vakeaton Quamar Wafer (foto boven)

Hoe stelt deze man zich voor op een feestje of een receptie? Gelukkig was Wafer zo slim om zijn voornaam in te korten tot ‘Von’. De Lakers selecteerden Wafer in 2005 als 39e. De behendige shooting guard speelde daarna voor zes teams in amper vijf seizoenen. Enkel bij de Rockets speelde hij een volledig seizoen en was hij goed voor gemiddeld tien punten in negentien minuten.

7. Kermit Washington

Was Kermit Washington de inspiratie voor The Muppet Show? Kermit kwam in 1973 in de NBA als de 5e pick van de Lakers terwijl The Muppet Show in 1974 zijn pilootafleveringen draaide. Washington werd een nuttige speler en was in 1980 zelfs een All-Star. Zijn carrière werd echter overschaduwd door zijn klap in het gezicht van Rudy Tomjanovic tijdens een gevecht in een wedstrijd tussen de Lakers en Rockets in 1976. Hij werd toen geschorst voor 26 wedstrijden en kreeg een boete van 10.000 dollar.

6. Bison DeleSuns v Taril Blazers

Hij werd geboren als Brian Williams en als 10e gedraft in 1991 door de Magic. De Bulls haalden hem in 1997 in huis, waar hij een belangrijke speler was in de titelrun van Chicago. Daarna veranderde hij zijn naam in Bison Dele om zijn Afrikaanse en Indiaanse voorvaderen te eren. Hij ging in 1999 op pensioen, ondanks een lopend contract van vijf jaar bij Detroit. In 2002 werd hij vermoedelijk vermoord door zijn broer, op zee. Dele had naar het schijnt ook een korte relatie met Madonna.

5. Ruben Boumtje-Boumtje (foto)

Een dubbele achternaam is vaak leuk, zeker als die bestaat uit twee identieke woorden. Boumtje-Boumtje werd geboren in Kameroen, liep college bij Georgetown en werd in 2001 als 49e gedraft door Portland. Hij speelde 44 matchen in drie seizoenen voor de Blazers maar daar stopte zijn NBA-loopbaan. Tot op de dag van vandaag denkt een groep Nederlanders waarschijnlijk nog steeds dat RB-B een Nederlander is.

4. Magnum Rolle

Deze jongen kent waarschijnlijk wel veel succes bij de vrouwen: ‘Hi, I am Magnum and I Rolle baby’. Daar valt menig vrouwvolk van flauw! Rolle speelde nooit een officiële wedstrijd in de NBA maar kwam er wel enkele keren dichtbij. Hij werd als 51e gedraft door de Thunder, speelde Summer League voor de Pacers (met Lance Stephenson) en de Magic maar haalde nooit een NBA-roster en speelt nu in Japan.

3. God Shammgod

Bij elke lezing van die naam wens je dat het jouw naam was. Hoe cool kan een naam zijn? In high school speelde hij nog onder de naam ShammGod Wells. Omdat hij geen 600 dollar op tafel kon leggen om zijn naam te veranderen, ging hij vanaf college door het leven als God ShammGod. De point guard werd in 1997 als 45e gedraft door Washington. Hij speelde amper 20 wedstrijden in de NBA maar werd vereeuwigd toen hij een unieke basketbalmove uitvond.

2. Gaylon Nickerson

Rudy Gay wordt ondertussen aanvaard met zijn ietwat vreemde achternaam. Maar Gaylon Nickerson moet het eind jaren 90 waarschijnlijk lastiger gehad hebben met zijn voornaam en passende achternaam, die de volledige naam gewoon vreemd doet klinken. Nickerson speelde voor vier colleges en werd in 1994 als 34e geselecteerd door de Hawks. Hij speelde echter amper vier NBA-wedstrijden voor de Spurs en de toenmalige Washington Bullets.

1. Cornelius Cash

De meest komische naam aller tijden heeft te maken met geld. Wie wil er nu niet Cash heten met zijn achternaam? De ouders van Cornelius Cash begingen echter een historische blunder door hun kind Cornelius te noemen. Cornelius, are you kidding me? Wat had je gedacht van Michael of Carmelo? Dat had pas een geweldige naam geweest, eentje om niet mee te lachen. Cash werd in 1975 als 24e gedraft door Milwaukee maar kwam daar nooit aan de bak. Zijn carrière liep na zes matchen in 1976 af bij de Pistons.

2 Reacties
  1. Jesse 6 jaar ago

    Matig.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen