Bizarre Daytona 500 prooi voor Matt Kenseth

Door

Na een uitstel van bijna dertig uur vanwege de slechte weersomstandigheden werd maandagavond dan uiteindelijk de Daytona 500 verreden. De wedstrijd zelf stond ook bol van spektakel en werd uiteindelijk gewonnen door Matt Kenseth, die na 2009 zijn tweede Daytona 500 wist te winnen.

De Daytona 500 is de start van de NASCAR series en al jarenlang de best bekeken autorace in de Verenigde Staten.

Nadat de race eindelijk van start was gegaan, was de eerste grote crash na twee ronden al een feit. Vijfvoudig NASCAR-winnaar Jimmie Johnson werd van achter geraakt en zag zijn auto dermate beschadigd worden dat verder racen geen optie meer was. ,,Een enorme teleurstelling om zo het seizoen te moeten starten,” erkende Johnson direct na afloop.

Gedurende de race waren er wel meer botsingen en uitvallers, maar niks haalde het bij de botsing die de Colombiaan Juan Pablo Montoya had met een straalmotor uitgeruste truck waarmee de baan wordt droog geblazen die nog op het parcours stond.

De ravage was enorm. ,,Ik heb veel botsingen in mijn leven gehad, maar dat ik ooit nog zo´n safety truck zou raken. Ongelooflijk,´´ stelde Montoya.

De gevolgen waren enorm. Doordat de safety truck benzine bij zich had ontstond er al snel een enorm vuur op het parcours. De organisatie had meer dan twee uur nodig om het asfalt te herstellen en schoon te maken.

Uiteindelijk werd de race pas na een verlenging van twee extra ronden gewonnen door Matt Kenseth, die zijn teamgenoot Gregg Biffle en Dale Earnhardt Jr. voorbleef. Kenseth mocht voor de tweede keer, na 2009, de Harley J. Earl Trophy in ontvangst nemen.

Bekijk hieronder de samenvatting van deze bijzondere editie van Daytona 500:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen