David Wright breekt rechterpink

Door

Zeg je David Wright, dan zeg je onherroepelijk ook blessureleed. In 2011 kon hij twee maanden niet spelen. Zijn rug lag dwars en nu blijkt de derde honkman van New York Mets een gebroken rechterpink te hebben opgelopen tegen Washington Nationals.

Het onheil gebeurde maandag toen Wright teruggleed naar het eerste honk. De Nats probeerden hem in de derde inning te pakken met een pickoff. Bij deze actie brak de 29-jarige zijn kleinste vinger, zo bleek dinsdag.

 ,,Ik wilde rennen op de eerste pitch, maar Edwin Jackson verraste me met een pickoff”, aldus het slachtoffer. ,,Ik raakte een beetje in paniek, waardoor ik iets te hard terugdook en met mijn pink hard tegen het honk aankwam.”

Vandaag wordt de pink nader behandeld in een ziekenhuis in Manhattan. Manager Terry Collins wil de resultaten afwachten voordat hij een van zijn meest belangrijke spelers op de disabled list (DL) zet. Die knoop hakt hij waarschijnlijk vrijdag pas door, want eerst moet de zwelling weg zijn.

,,Dit is het ergste wat nu kon gebeuren”, verzuchtte  Collins. ,,Het is de onderste vinger van zijn rechterhand. Momenteel slaat hij zo goed dat het zinloos is om zijn swing aan te gaan passen.”

Wright zelf baalt logischerwijs van het opgelopen fysieke ongemak. ,, Ik wil zo snel mogelijk weer spelen. Uiteindelijk is dat niet mijn beslissing, want als ik niet beschikbaar ben maar nog wel op het roster sta, dan hebben we een man minder. Het lijkt me duidelijk dat ik niet op de DL wil komen. Wie wil dat wel? Maar soms is het beter als dat wel gebeurt. Laten we hopen dat het nu niet nodig is.”

Zonder Wright – in de eerste vier wedstrijden goed voor een slaggemiddelde van .583, een homerun en vier RBI’s – verloren de Mets de tweede wedstrijd van de serie tegen Washington. Tot dan toe was de ploeg uit The Big Apple verrassend genoeg ongeslagen. Vanavond staat game 3 op het programma met het aantrekkelijke pitcheraffiche: Johan Santana tegen Stephen Strasburg.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen