Datsyuk leidt Red Wings langs Rangers

Door

Negentien wedstrijden zat hij langs de kant met een gebroken rechterpols, maar maandagavond kon Pavel Datsyuk eindelijk weer meedoen met de Detroit Red Wings. En dat hebben ze geweten in New York, want met één goal en één assist had Datsyuk een grote bijdrage in de 3-2 overwinning van zijn team op de Rangers.

Datsyuk brak met een wrist shot in de tweede periode de tot dan toe doelpuntloze wedstrijd open. New York kwam vroeg in de derde periode nog op gelijke hoogte, maar Detroit stelde snel weer orde op zaken. Ook bij het tweede doelpunt had Datsyuk een grote bijdrage want hij leverde de assist waaruit Jiri Hudler kon scoren. Beide ploegen scoorden hierna nog één keer, maar verder kwamen de Rangers niet. Dit was overigens ook te danken aan Red Wings-goalie Jimmy Howard die in totaal vijfenveertig reddingen verrichtte.

Datsyuks ploeggenoot Nicklas Lidstrom was vol lof over de Rus: ,,We weten hoe goed hij is, zowel offensief als defensief. Het geeft het team dan ook een enorme boost dat hij weer terug is. Het is moeilijk te geloven dat hij negentien wedstrijd niet heeft gespeeld.”

Datsyuk hielp met zijn doelpunt zijn team uit een periode van droogte want de Red Wings hadden al twee wedstrijden het net niet meer weten te vinden. Toch blijft hij kritisch op zichzelf: ,,Ik heb zeker nog meer wedstrijden nodig en daarnaast moet ik ook in het krachthonk nog heel wat werk verzetten.”

De Rangers zijn met deze nederlaag bezig aan hun slechtste reeks van het seizoen. Ze hebben al vijf wedstrijden op rij niet meer in de reguliere speeltijd gewonnen en zijn daardoor inmiddels afgezakt naar de zevende plaats in de Eastern Conference. De Red Wings handhaven zich met de overwinning op de tweede plaats in de Western Conference.

Foto: nhlsnipers.com

Ook leuk om te lezen