Darvish domineert, Red Sox voltooien comeback

Door

Arizona Diamondbacks v Texas Rangers

De Texas Rangers proberen koste wat het kost de Oakland Athletics bij te houden, en na drie sensationele walk-off wins was er gisteren een comfortabele 7-1 overwinning op de Arizona Diamondbacks. Dit was voor een groot deel te danken aan Yu Darvish, de Japanse ace had maar liefst veertien strikeouts en gaf slechts één run op. De enige hitter aan de kant van Arizona die geen strikeout had was Cody Ross terwijl Paul Goldschmidt en Gerardo Parra – laatsgenoemde had een hitting streak van tien wedstrijden – beiden drie strikeouts hadden. Door de overwinning staan de Rangers nu 3.5 wedstrijden achter Oakland in de AL West.

Leading Off

De Boston Red Sox leken dan toch een verlies te moeten gaan incasseren toen ze tegen een 7-2 achterstand aankeken in de negende inning van de thuiswedstrijd tegen de Seattle Mariners. Maar als één ding zeker is, is dat je deze Red Sox nooit moet wegcijferen. Bij een achterstand van zes runs wisten de Red Sox terug te komen. Seattle-closer Tom Wilhelmsen gaf vier punten op zonder één uit en ook de andere twee relief-pitchers wisten de klus niet te klaren, de bases-loaded single van Daniel Nava was uiteindelijk genoeg om de comeback te voltooien.

Three Strikes

  • Ondanks dat ze niet in de spotlight staan zijn de Cleveland Indians ondertussen toch een serieuze bedreiging aan het vormen voor de andere teams in de American League. De Indians wonnen met 6-1 van de Chicago White Sox en hebben nu acht wedstrijden op rij gewonnen. Ze staan nu nog slechts twee wedstrijden achter op Detroit in de AL Central en zouden op dit moment wel de tweede wildcard pakken voor Baltimore en Texas.
  • De St. Louis Cardinals wonnen weer eens na zeven opeenvolgende nederlagen. Nadat de Pittsburgh Pirates verantwoordelijk waren geweest voor vier van die zeven nederlagen was er gisteren eindelijk weer een overwinning voor de mannen van Mike Matheny. Pittsburgh zou met maar liefst 13-0 opzij gezet worden, hierdoor is hun voorsprong op St. Louis terug gebracht tot anderhalve wedstrijd.
  • Om de play-offs te halen brachten de Baltimore Orioles Bud Norris naar hun team. Uitgerekend tegen zijn oude team won Norris zijn eerste wedstrijd als een Oriole. In zes innings gaf hij 2 punten op en pakte zijn Orioles een 6-3 overwinning op de Houston Astros, het team waarvoor hij begin dit seizoen nog de opening day starter was.

Seventh-Inning Stretch

Je zou het bijna vergeten, maar de Kansas City Royals hebben maar liefst 9(!) wedstrijden achter elkaar gewonnen, zolang Lorenzo Cain dit soort plays blijft maken is het niet gek dat de Royals het momenteel zo goed doen:

De Dodgers blijven het ook goed doen, de Chicago Cubs werden met 6-4 verslagen, terwijl ook Wrigley Field bij deze kennis maakte met Yasiel Puig:

Langzaam maar zeker zijn er steeds meer lichtpuntjes voor de Miami Marlins, de Mets werden met 3-0 verslagen en Jake Marisnick liet zich van zijn beste kant zien in defensief opzicht:

Going Dutch

  • Didi Gregorius ging 1-uit-3 in het verlies van zijn Arizona Diamondbacks.
  • Jurickson Profar stond aan de winnende kant in deze matchup tussen Texas en Arizona, hij ging 1-uit-4.
  • Andrelton Simmons ging 1-uit-4, zijn Atlanta Braves wonnen met 11-2 van de Colorado Rockies.
  • Kenley Jansen gooide de deur op slot voor zijn vijftiende save en een 6-4 overwinning van zijn Dodgers op de Chicago Cubs.

Scoresheet

Chicago White Sox (40-66) @ Cleveland Indians (60-48) 1-6

New York Mets (48-58) @ Miami Marlins (42-65) 0-3

Kansas City Royals (54-51) @ Minnesota Twins (45-60) 7-2

St. Louis Cardinals (63-44) @ Pittsburgh Pirates (65-43) 13-0

Houston Astros (36-71) @ Baltimore Orioles (60-49) 3-6

Arizona Diamondbacks (55-53) @ Texas Rangers (60-49) 1-7

San Francisco Giants (48-59) @ Philadelphia Phillies (50-58) 2-1

Seattle Mariners (50-58) @ Boston Red Sox (66-44) 7-8

Colorado Rockies (51-59) @ Atlanta Braves (64-45) 2-11

Los Angeles Dodgers (58-49) @ Chicago Cubs (49-59) 6-4

Toronto Blue Jays (50-58) @ Los Angeles Angels (49-58) 2-8

Ook leuk om te lezen