D’Antoni ziet Lakers winnen bij Suns

Door

Phoenix Suns @ Los Angeles Lakers, 102-114

Coach Mike D’Antoni heeft Los Angeles Lakers met 114-102 zien winnen bij zijn oude club Phoenix Suns. Het betekende de vierde zege van het seizoen voor de Lakers tegen vijf nederlagen. Kobe Bryant blonk uit met 31 punten en zes assists, terwijl Dwight Howard 18 punten en 12 rebounds toevoegde. Goran Dragic en Luis Scola waren met 22 en 18 punten topscorers bij de Suns

Met sneller spel lieten de Lakers alvast een klein beetje zien wat van het nieuwe spelsysteem verwacht mag worden: veel scores. Het was overigens nog niet het officiële debuut van D’Antoni. Donderdag gaf de coach al wel zijn eerste training en hij zit waarschijnlijk zondag thuis tegen Houston Rockets voor het eerst op de bank.

Dat de Lakers het eerste duel waar D’Antoni in functie bij aanwezig was tegen de Suns speelden, was een knappe speling van het lot. D’Antoni coachte de Suns van 2003 tot 2008 en boekte daar met de huidige Lakers-guard Steve Nash de nodige successen. Nash, die nog steeds ontbrak met een blessure, won bij de Suns in 2005 en 2006 tweemaal de prijs voor beste speler in de NBA.

Houston Rockets @ Portland Trail Blazers, 117-119 OT

Een driepunter van Marcus Morris bracht de stand met nog tien seconden te spelen gelijk op 111-111. De laatste kans voor de Trail Blazers kwam uit de handen van Damian Lillard, maar zijn driepunter ging mis. In overtime was het alsnog Portland dat aan het langste eind trok. Nicolas Batum blijft het uitstekend doen dit seizoen en was tegen de Rockets met 35 punten, 6 rebounds, 4 assists en 5 blocks de absolute uitblinker. LaMarcus Aldridge (29 punten) en Lillard (27 punten) waren ook belangrijk. James Harden leidde de Rockets met 29 punten.

Golden State Warriors @ Minnesota Timberwolves, 106-98

De Timberwolves zitten in de hoek waar de klappen vallen. Na blessures van Chase Budinger, J.J. Barea en Nikola Pekovic, waren nu de Warriors te sterk voor de thuisploeg. Positief punt was het debuut van nieuwe aanwinst Josh Howard, die in veertien minuten tot zes punten kwam. Derrick Williams was goed voor 23 punten, terwijl Alexey Shved 22 punten scoorde. Golden State was als team gewoon te goed en raakte ruim vijftig procent van zijn schoten. David Lee en rookie Harrison Barnes waren met 18 punten de meest scorende spelers aan de kant van de Warriors.

Oklahoma City Thunder @ New Orleans Hornets, 110-95

De Thunder hadden in New Orleans geen enkele moeite met de Hornets. De verliezend NBA-finalist won het duel met 110-95, maar had op een gegeven moment een voorsprong van 34 punten.  Kevin Durant en eerste reserve Kevin Martin waren met beide 27 punten goed op dreef bij de bezoekers. Russell Westbrook raakte slechts drie van zijn elf schoten en kwam niet verder dan tien punten, vergezeld van twaalf assists. In het vierde kwart hield coach Scott Brooks de starters op de bank, waardoor de Hornets de scoren nog een enigszins dragelijk aangezicht konden geven. Rookie Anthony Davis kwam naast elf rebounds niet verder dan acht punten.

Ook leuk om te lezen