Danks (0-8): ‘Bautista gedroeg zich als een clown’

Door

Soms zit het mee, soms zit het tegen. En Chicago White Sox-pitcher John Danks zit voorlopig even in de hoek waar de klappen vallen. Zondag werd Danks gegrild door de Toronto Blue Jays (13-4), waardoor hij zijn record zag zakken naar een deplorabele 0-8.

Nul zeges, acht nederlagen. Dat zijn cijfers waar ook Danks even stil van wordt. De laatste White Sox-pitcher die een dergelijke start had was Eddie Smith in 1942 (hij ging zelfs tot 0-10). En sinds 1961 waren er in de gehele Major League slechts vijf werpers die nog voor de maand juni een record van 0-8 hadden.

Niet dat Danks al twee maanden als een dweil staat te gooien. In april zag hij menig goede outing teniet worden gedaan door gebrek aan run support van zijn slagmensen. Maar gaandeweg de huidge maand, kon de pitcher zichzelf beginnen verwijten te maken: hij eindigde mei met een ERA van 6.89 in vijf starts, met zijn prestatie in Toronto als absoluut dieptepunt.

,,Vandaag was het mijn schuld”, aldus Danks, ,,geen twijfel over mogelijk. Ik bracht ons in de problemen nadat we hadden gescoord in de top van de eerste inning. Dat is onvergeeflijk. Ik speelde echt verschrikkelijk slecht.”

Als klap op de vuurpijl, en wellicht deels uit frustratie, kreeg Danks het in de vierde inning, bij een 9-2 voorsprong voor de Blue Jays, ook nog eens verbaal aan de stok met Toronto-slugger Jose Bautista. Na een pop-up had deze halverwege het eerste honk z’n bat tegen de grond gesmeten, en dat schoot bij Danks in het verkeerde keelgat.

,,Ik zei hem dat-ie honken moest gaan lopen”, verklaarde Danks. ,,Maar hij stond daar een beetje de clown uit te hangen. Kijk, hij is een goede speler, en zonder twijfel een van de beste hitters in de league. Maar hij gedraagt zich alsof-ie Babe Ruth is en iedere bal wel even het stadion uit zal jagen. That’s horse shit, echt, want zo goed is-ie natuurlijk ook weer niet. Dus zei ik hem dat-ie moest gaan rennen en stoppen met de clown uithangen. Want ik mag dan een rotseizoen hebben, ik heb ook m’n trots.”

Bautista was zich van geen kwaad bewust. ,,Ik was boos op mezelf omdat ik een pitch miste”, aldus de slugger. ,,Als hij dat anders heeft opgevat, sorry, maar ik ben hier niet om hem een goed gevoel te geven. En wat ik niet pik, is dat hij naar me schreeuwt terwijl ik langs hem loop. Want dan schreeuw ik terug.”

Foto: fantasybaseballsportal.com

1 Reactie
  1. Post 9 jaar ago

    Fantastisch! Eindelijk iemand die zegt wat hij denkt en nog niet monddood is gemaakt door een mediatrainer.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen