Damian Lillard gaat historie schrijven op All-Star Weekend

Door

Portland Trail Blazers v Boston CelticsDamian Lillard is een druk baasje tijdens All-Star Weekend in New Orleans (14-16 februari). De 23-jarige spelverdeler van de Portland Trail Blazers schrijft historie door als eerste NBA-speler aan alle vijf de festiviteiten mee te doen: Rising Stars Challenge, Skills Challenge, Three-Point Contest, Slam Dunk Contest en als toetje de NBA All-Star Game.

 

Neemt Lillard niet te veel hooi op z’n vork? Nee. Tijdens de Draft Combine in de zomer van 2012 was hij de enige van de tien prospects die deelnam aan alle oefeningen en zich niet zorgen maakte over de concurrentie of zijn plek op de ranglijst.

“Ik ben in staat om er alles uit te halen in de vijf evenementen”, zei Lillard tegenover USA TODAY Sports. “Dus waarom zou ik niet de eerste speler zijn om aan alles mee te doen en die ervaring op te doen?”

De Oakland native kijkt vooral uit naar de Three-Point Contest. “Iets wat ik altijd al had willen doen.” Lillard schiet dit seizoen zijn driepunters tegen een .405 percentage en neemt de derde plaats in wat betreft het aantal rake driepunters (140) en genomen driepunters (346). Stephen Curry voert de lijst aan met 154 rake driepunters op 383 pogingen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen