Dallas Stars ruimen op: Jagr en Roy vertrekken

Door

Edmonton Oilers v Dallas Stars

De Dallas Stars maken schoon schip. De ploeg is met een achterstand van vier punten op de achtste plaats nog niet kansloos voor een plek in de play-offs maar laat opnieuw twee topspelers gaan om de ploeg op termijn opnieuw op te bouwen. Jaromir Jagr vertrekt naar de Boston Bruins, Derek Roy staat nu onder contract bij de Vancouver Canucks.

Daarmee laten de Stars hun koploper in gescoorde goals en punten (Jagr, 14 en 26) en in assists (Roy, 18) gaan. Eerder lieten de Stars ook al aanvoerder Brenden Morrow vertrekken naar de Pittsburgh Penguins.

De 41-jarige Jaromir Jagr noteerde afgelopen week de 1000ste assist in zijn carrière. Om bij de Bruins terecht te komen, betaalde zijn nieuwe ploeg de prijs van een conditional first round pick (als de Bruins de Conference Finals halen, anders second round pick) in 2013 en twee prospects: Lane McDermid en Cody Payne. Jagr moet de Bruins helpen in hun jacht op de eerste plaats in de Eastern Conference.

Derek Roy moet in Vancouver de leegte invullen die de geblesseerde David Booth de rest van het seizoen achterlaat. De Stars krijgen in ruil daarvoor een pick in de tweede ronde van de draft in 2013 en prospect Kevin Connauton terug.

Hurricanes

De Carolina Hurricanes waren eveneens actief. Marc-Andre Bergeron kwam over van de Tampa Bay Lightning om de defensie te versterken, in ruil voor Adam Hall en een pick in de zevende ronde van de draft van 2013.

Met name de naam van Adam Hall is opvallend, want twee weken geleden haalden de Hurricanes hem nog binnen via waivers van de Lightning. De Lightning hebben hem direct na de ruil weer door waivers laten gaan, dus vanaf morgen speelt hij bij de Syracuse Crunch (AHL) of een andere NHL-ploeg.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen