Dale Weise: een Canuck in Noord-Brabant

Door

De één zijn dood is de ander zijn brood. Terwijl de lockout voortduurt, versterken steeds meer Europese clubs zich met spelers uit de NHL. Het is voor de ijshockeysport en alle fans in Europa een uitgelezen mogelijkheid om de sterren uit Noord-Amerika dicht bij huis aan het werk te zien. Zo ook in Nederland, waar Dale Weise van de Vancouver Canucks de DESTIL Trappers uit Tilburg komt versterken. Sport Amerika was bij zijn Eredivisiedebuut en sprak met de enthousiaste Canadees.

Eigenlijk hadden de Trappers een andere speler dan Dale Weise op het oog, maar de mondelinge afspraak met Dustin Jeffrey van de Pittsburgh Penguins werd uiteindelijk niet omgezet in een contract, omdat Jeffrey liever met vrienden in Zagreb ging spelen. Gelukkig bleek het netwerk van de Tilburgse recordkampioen uitgebreid genoeg om op korte termijn een vervanger binnen te halen.

Het Tilburgse netwerk is vooral ijzersterk door de warme contacten met de Canadese spelersagent Pat Brisson, die zelf ooit in de Eredivisie speelde en daar bevriend raakte met René de Hondt, de huidige technisch directeur van de Trappers. Brisson werkt als hoofd ijshockey voor CAA uit Los Angeles, één van de grootste sport- en entertainmentagentschappen ter wereld. CAA heeft niet alleen Jeffrey en Weise onder hun hoede, maar ook sterspelers als Sidney Crosby, Martin Brodeur en de Sedin-tweeling.

“Er was wel sprake van enige ontlading in de Overtime sportbar,” vertelt Tilburg Fanatics-voorzitter John Maes, “maar zelfs als het getekend is wil je hem eerst op het ijs zien. Onze fans reageerden zo enthousiast. Er waren er bij die de hele nacht niet hebben geslapen.” Dale Weise heeft dus nogal wat losgemaakt bij de supporters. Niet alleen in Tilburg, maar ook ver daarbuiten. “Ik heb nog nooit zoiets gezien. Er is een hele groep fans uit Frankfurt en we hebben zelfs nog een kaartje moeten regelen voor een Engelse fan die in zijn rolstoel voor Dale naar Nederland is gekomen.” …

Klik op de afbeelding om de hele reportage over Dale Weise in Tilburg te lezen.

Ook leuk om te lezen