D-Rose in depressie na verlies tegen Heat

Door

Geloof het of niet, maar Derrick Rose zag – sinds zijn Chicago Bulls in de Eastern Conference finals werden uitgeschakeld door de Miami Heat – pas afgelopen maandag weer voor het eerst de sportschool van binnen. De Meest Waardevolle Speler van het reguliere seizoen kon het eenvoudig niet eerder opbrengen om zich met basketball bezig te houden.

Sterker nog: in de eerste week na de belissende nederlaag tegen LeBron James cum suis, kwam D-Rose z’n huis niet uit. De pyama bleef de godganse dag aan, de gordijnen bleven dicht, de locale pizzeria zat op de speed dial van z’n telefoon, en vanaf de bank bekeek hij zo’n beetje het gehele assortiment van de naburige videoboer.

,,Zo dicht bij de NBA finals zijn, en het dan toch net niet redden”, zo bekende Rose tegenover Marc Spears van Yahoo Sports, ,,dat deed pijn. Ik ben gewoon de hele tijd binnen gebleven. Ging nergens naartoe. Ik droeg de hele tijd m’n pyama, heb een hele hoop films gekeken, en liet m’n eten thuis bezorgen. M’n hele lichaam deed pijn en leek versleten. En zo voelde ik me mentaal gezien trouwens ook.”

Rose bekende bovendien dat verschillende blessures hem parten speelden. Z’n pols deed pijn en z’n rug hinderde hem. En daarbij kwam dan nog die enkel, die hij verzwikte in de derde wedstrijd van de eerste rond van de playoffs tegen de Indiana Pacers. In het verleden was, na een verzwikking, een enkelbrace altijd voldoende geweest om een potje te ballen. Maar na de verzwikking tegen de Pacers, was er voor ieder duel dik een uur intensieve behandeling nodig om hem speelklaar te krijgen.”

Rose verwijt het zichzelf. Hij vindt dat hij had moeten zorgen lichamelijk beter op orde te zijn voor het naseizoen.

,,Dat is een goede les die ik dit seizoen heb geleerd”, aldus Rose. ,,Dat ik aan het einde van het seizoen merkte dat m’n verzorging niet optimaal was geweest. Dat is iets waar ik deze zomer aan ga werken, die persoonlijke verzorging op peil brengen. Ik was verschrikkelijk moe. M’n lichaam was op. Al die playoffrondes… De eerste keer door de eerste ronde komen, dat was moeilijk. Heb ik van geleerd.”

Kom bij Rose niet aan met excuses. Hij wil er niet van horen.

Rose: ,,Mensen zullen zeggen: Hij kreeg nauwelijks hulp. Onzin. Ik kan het alleen mezelf verwijten. Ja, ik leg veel druk op mezelf. Wat zou er zijn gebeurd als ik mezelf beter had verzorgd? Hoe zou ik dan hebben gespeeld? Dat zijn de vragen die mij momenteel bezighouden.”

Foto: mjbsportsnetwork.com

Ook leuk om te lezen