Cy Young naar Scherzer en Kershaw

Door

ALCS - Detroit Tigers v Boston Red Sox - Game Six

De uitreiking van de Cy Young awards heeft geen verrassend resultaat opgeleverd. Zoals vooraf werd verwacht greep Detroit Tigers werper Max Scherzer de award in de American League terwijl collega Clayton Kershaw van de Los Angeles Dodgers de award in de National League kreeg.

Scherzer won dit jaar zijn eerste dertien wedstrijden van het seizoen en zou uiteindelijk de enige werper worden die meer dan 20 wedstrijden zou winnen. Daarnaast had Scherzer 240 strikeouts (tweede in de American League) en een WHIP ratio van 0.97 (derde in de AL). De 29-jarige werper is de tweede Tiger die in de laatste drie jaar een Cy Young wint, collega Justin Verlander won de award in 2011.

De andere genomineerden waren de Japanners Yu Darvish (Texas) en Hisashi Iwakuma (Seattle), Scherzer stond op 28 van de 30 lijstjes bovenaan en won zodoende gemakkelijk. Darvish eindigde tweede en Iwakuma derde.

NLCS - Los Angeles Dodgers v St Louis Cardinals

Voor Kershaw was het alweer de tweede keer dat hij de award mocht ontvangen, in 2011 won de 25-jarige werper ook al de National League Cy Young en hij is daarmee de eerste linkshandige werper die de award tweemaal wint voor zijn 26ste verjaardag. Hij is ook pas de zesde linkshandige werper die er minimaal twee wint, Johan Santana was de laatste die het deed (2004 en 2006).

Kershaw was afgelopen seizoen zeer dominant en had het laagste ERA van de hele MLB (1.83), daarnaast leidde hij de National League in strikouts (232) en in WHIP (0.92). Ook in de National League was er geen sprake van een close call. Kershaw stond bij slechts één van de dertig lijstjes niet op de eerste plek. Hiermee liet hij de overige genomineerden, Adam Wainwright (St. Louis, tweede plek) en rookie José Fernandez (Miami, derde plek) ver achter zich.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen