Cutler wint (eindelijk) in Lambeau & Romo’s seizoen ten einde

Door

Chicago Bears v Green Bay Packers

Zoals traditie is op Thanksgiving werden er maar liefst 3 NFL-wedstrijden gespeeld op de donderdag. Naast de traditionele thuiswedstrijden van Detroit en Dallas, vond de meest spannende wedstrijd plaats in Green Bay.

Cutler verpest feestje van Favre
Op de avond dat Brett Favre werd geëerd, boekte Jay Cutler zijn eerste overwinning in Green Bay. In regenachtige omstandigheden deden de Bears net genoeg om de Packers met 17-13 te verslaan.

Voor Aaron Rodgers en de Packers was het de tweede thuisnederlaag op rij, iets wat pas één keer eerder is voorgekomen in de carrière van Rodgers. Ook tegen de Bears sputterde de offense, en vooral het gebrek aan chemie met Davante Adams wordt steeds merkbaarder: als Rodgers namelijk richting Adams (in de laatste drie weken) gooit, komt slechts 42% aan. En dat terwijl Adams de voornaamste vervanger van de geblesseerde Jordy Nelson moet worden.

Vanwege de nederlaag staan de Packers (7-4) nu tweede in de NFC North achter de Minnesota Vikings (7-3) die dit weekend op bezoek gaan bij de Atlanta Falcons. De Bears staan 5-6 en maken in de huidige situatie nog volop kans op een wildcard.

Cowboys en Romo maat te klein voor Panthers
Voorafgaand aan de wedstrijd tussen de ongeslagen Carolina Panthers en de Dallas Cowboys, waren de Cowboys volgens de wedkantoren de lichte favoriet. Na één helft was echter duidelijk dat Dallas, zelfs met de aanwezigheid van Tony Romo, niet opgewassen was tegen de defensieve druk van Carolina en verloor dan ook met 14-33.

Romo zou uiteindelijk drie interceptions gooien, waarvan er twee werden teruggebracht voor een touchdown. Om het allemaal nog erger te maken raakte hij vervolgens geblesseerd aan zijn sleutelbeen, waarmee zijn seizoen nu definitief tot een vroegtijdig einde lijkt te komen.

Terwijl de Cowboys (3-8) zich nu bezig gaan houden met hun draftpositie, gaan de Panthers ondertussen rustig door met winnen. De ploeg is nu 11-0, en heeft een straatlengte voorsprong in de divisie op de Atlanta Falcons (6-4).

Eagles bereiken dieptepunt in Detroit
Net als bij de Dallas Cowboys, is de gifbeker in Philadelphia voorlopig ook nog niet leeg. De ploeg werd in Detroit vernederd en maakte vooral in defensief opzicht een onwijs zwakke indruk. Uiteindelijk verloren de Eagles met 45-14, en daarmee lijkt het een legitieme vraag hoelang Chip Kelly nog de tijd heeft om dit team weer op de rails te krijgen.

Hoewel Calvin Johnson in aanvallend opzicht een geweldige dag had (drie touchdowns), was de grootste uitblinker Ziggy Ansah. De 26-jarige Ghanese defensive end had maar liefst 3.5 sacks, en staat nu eerste in de NFL met 11.5 sacks. En als kers op de taart had hij ook het beste dansje van de dag:

Door de verliespartij zakken de Eagles naar 4-7, maar in de zwakke NFC East – waar de New York Giants aan kop gaan met 5-5 – bestaat er nog een kans dat Philadelphia de divisie kan winnen. De Detroit Lions hebben nu, na een slechte start, drie wedstrijden op rij gewonnen en hebben zich nu opgewerkt tot een 4-7 record. Komend weekend komen de Green Bay Packers op bezoek en dan kunnen de Lions proberen om wederom voor een verrassing te zorgen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen