Curveball: Nieuwe generatie

Door

Toronto Blue Jays v Atlanta BravesWij kijken als Nederlanders graag naar onze eigen korte stops, die inmiddels ook de harten van Amerikaanse fans aan het veroveren zijn. Andrelton Simmons en Didi Gregorius horen inmiddels al bij de beste verdedigende korte stops in de league en mannen als Profar en Bogaerts komen er nog aan.

Zij zijn echter niet de enige toppers op deze positie, die dit jaar bezig zijn aan een echte doorbraak. Het lijkt erop dat er een nieuwe generatie is opgestaan, want naast onze mannen is ook Jean Segura van de Milwaukee Brewers een heuse sensatie. De 23-jarige Dominicaan slaat op het moment .334, voert de National League aan met 97 honkslagen, waaronder een acht driehonkslagen (de meeste van alle spelers in de Majors) en elf home runs. Voeg daarbij 22 gestolen honken en bovengemiddelde verdedigende kwaliteiten en je hebt een sensationele korte stop.

Boston Red Sox v Baltimore OriolesDan loopt er in Baltimore nog Manny Machado rond, die de MLB leidt in tweehonkslagen. Machado speelt nu nog op het derde honk, maar is de toekomstige korte stop van de Orioles. Het lijkt erop dat we eindelijk weer korte stops zien die qua talent in de buurt komen van de groep Derek Jeter, Alex Rodríguez en Nomar Garciaparra. Welke spelers van de nieuwe generatie zich ontpoppen zoals Jeter, A-Rod en ‘Nomaaah’ en welke zoals Edgar Rentería, Rey Ordóñez en Alex Gonzalez (de net iets mindere goden), moeten we afwachten, maar duidelijk is dat we in de komende jaren kunnen genieten van geweldige defensieve acties en daverende home runs van deze korte stops.


Deze column was eerder te lezen in Sport Amerika Magazine.

Ook leuk om te lezen