Curry nieuwe pointguard van Duke

Door

Seth Curry zal bij Duke de grote verantwoordelijkheid van de rol als spelverdeler moeten dragen. Hij maakt de transitie van de vleugelpositie. Zijn oudere en meer gekende broer Stephen Curry (spelverdeler van de Golden State Warriors) maakte die overgang ook in zijn dagen bij Davidson.

Als Seth enige gelijkenis met Stephen heeft, dan komen er mooie dagen aan voor de Blue Devils. Seth speelde voorlopig enkel maar op de vleugelpositie bij Duke en zal nu wellicht starten op de point guard. Hij gaf zelf toe dat het ‘een beetje vreemd’ aanvoelde. “Ik ben nog steeds aan het bijleren en ben in de vroege fase, maar ik denk dat ik mijn streng wel trek.”

“Het is anders. Ik ben het gewoon om gewoon aan mezelf te denken”, zei Curry. “Nu moet ik iedereen in de offense betrekken. Ik kan niet enkel aan mezelf denken.” Seth speelde voor het laatst op de point guard in zijn laatste jaar in high school. “Alles viel wat op zijn plaats”, zei Curry over de transitie. “I werd niet naar hier gebracht om op die positie te spelen, maar het is een unieke kans voor mij.”

Curry zei ook dat hij heel wat ervaring opdeed twee jaar geleden toen hij jongens als Jon Scheyer en Nolan Smith moest vervangen. Ook de oudere broer gaf zijn advies en gelooft in Seth als point guard. “Hij zei dat ik gewoon mezelf moest zijn”, zei Seth Curry. “Verlies je agressiviteit niet, blijf een scorer. Voor mij is het belangrijk om een goede balans te vinden.”

Foto: www.bluedevilnation.net

Ook leuk om te lezen