Cubs willen af van pitcher Silva

Door

Carlos Silva heeft zijn langste tijd als pitcher van de Chicago Cubs gehad. Andrew Cashner werd gebombardeerd tot vijfde starter, Silva werd te verstaan gegeven dat er voor hem geen ruimte meer is.

,,Ik heb Silva verteld dat er voor hem dit seizoen geen plaats is in ons roster,” vertelde manager Jim Hendry, ,,tenzij er binnen nu en Opening Day iemand geblesseerd raakt. We zijn aan het onderzoeken of andere clubs geinteresseerd in een trade.”

Naar verluidt is er vooralsnog niet al te veel interesse, vooral omdat de pitcher in Chicago voor een bedrag van 11.5 miljoen dollar op de begroting staat. Als zich geen kopers voor hem aandienen, willen de Cubs hem naar de triple-A sturen.

Silva liet echter al weten dat nooit te zullen doen. ,,Schop me dan nog liever op straat,” aldus de pitcher. Met behoud van salaris, uiteraard.

Silva, die een zomer geleden als onderdeel van de Milton Bradley-trade overkwam van de Seattle Mariners, had weinig goede woorden over voor de handelwijze van de Cubs.

,,Zeg gewoon waar het op staat,” vindt de pitcher. ,,Zeg niet dat er verschillende spelers vechten voor een plaats. Want dat was niet zo. Niemand vocht voor een plek. Ze hadden de rotation allang gemaakt. Dat was van het begin af aan duidelijk.”

Carlos Silva heeft de reputatie opgebouwd dat hij, overal waar hij speelt, niet bijster populair is bij zijn medespelers. Eerder in de voorbereiding kwam hij nog in opspraak door een worstelpartijtje met clubgenoot Aramis Ramirez in de dugout.

Foto: mycubstoday.com

Ook leuk om te lezen