Cubs ontslaan GM Hendry

Door

De Chicago Cubs hebben general manager Jim Hendry met onmiddellijke ingang op straat gezet. ,,We wonnen te weinig wedstrijden”, gaf eigenaar Tom Ricketts als simpele reden. Dat Hendry de wacht kreeg aangezegd was geen verrassing, wel het moment dat het gebeurde. De GM had namelijk op 22 juli al te horen gekregen dat zijn contract niet zou worden verlengd, terwijl de prestaties van de Cubs sindsdien niet eens zo slecht zijn.

Menigeen aan de North Side van Chicago kon een vreugdekreet niet onderdrukken toen het nieuws wereldkundig werd gemaakt. Fans en media schreeuwden namelijk al jaren om het hardst om het vertrek van Hendry. Hem wordt onder meer verweten de club te hebben opgezadeld met veel te veel langlopende en topzware contracten (compleet met no-trade clausules), voor onder anderen Carlos Zambrano, Alfonso Soriano en Aramis Ramirez.

,,We hebben te weinig wedstrijden gewonnen”, herhaalde Ricketts nog maar eens. ,,Maar laat niets de tijd dat Jim hier gewerkt heeft tekort doen. Onder hem hebben we drie divisie-titels gewonnen. We zullen hem missen op kantoor.”

Ook Hendry zelf had op een emotionele persconferentie slechts lovende woorden voor zijn (voormalige) werkgever. ,,We zijn hier om wedstrijden te winnen”, aldus Hendry, ,,en dat hebben we de afgelopen jaren te weinig gedaan. Ik zal hier vertrekken met niets dan dankbaarheid voor het feit dat ik hier zeventien jaar heb mogen werken. Er zijn er niet veel die die kans krijgen.”

De honeurs wordt voorlopig op ad interim-basis waargenomen door assistent-GM Randy Bush, die overigens geen kandidaat is Hendry permanent op te volgen. Ricketts liet bovendien nog wel weten dat de nieuwe GM het lot gaat bepalen van manager Mike Quade, die bezig is aan zijn eerste seizoen van een tweejarig contract.

Ricketts liet bovendien nog weten dat het nakende ontslag van Hendry een van de redenen was dat de Cubs zich de voorbije transferperiode koest hielden. ,,Dat wordt allemaal een taak van de nieuwe general manager, die we niet met een erfenis wilden opzadelen”, aldus de Cubs-eigenaar. ,,De nieuwe GM zal ook direct aan mij rapporteren, en niet aan team president Crane Kenney.”

Foto: mycubstoday.com

 

Ook leuk om te lezen