Cuban: ‘Phil Jackson is een boy-toy’

Door

Mark Cuban, de flamboyante eigenaar van de Dallas Mavericks, heeft weer eens van zich laten horen. Ditmaal kregen voor de verandering niet de NBA-officials een veeg uit de pan, maar was het de beurt aan Los Angeles Lakers-coach Phil Jackson.

Die had eerder deze week in de Los Angeles Times gereageerd op de blessure van Mavs-speler Caron Butler, die door de kwetsuur de rest van het seizoen is uitgeschakeld. ,,Ik denk dat Caron een open gat achter laat die moeilijk te dichten zal zijn.”

Voor Cuban was dit reden genoeg om dinsdagavond weer eens ouderwets uit de school te klappen. ,,Ik houd ervan dat Jeanie Buss haar boy-toy het zo nodig vond om zich met ons team te bemoeien.” De Mavs-eigenaar refereerde met deze uitspraak aan de relatie die Jackson heeft met Lakers vice-president Buss, die de dochter is van Lakers-eigenaar Jerry Buss. ,,Ik weet ook niet of het Jeanie’s gedachte was of die van hem, maar ik vind het in ieder geval mooi om te zien dat hij van haar mag praten over andere teams.”

Voorafgaande aan het duel met de Pistons, die de Lakers wonnen, reageerde Jackson gevat op de opmerkingen van Cuban. ,,Mark moet zich zeker grote zorgen maken. Als hij zich hierover zo druk maakt, moet hij zeker grote zorgen hebben.”

Over de verwijzing naar ‘boy-toy’ moest de Lakers-coach lachen. ,,Ik denk dat ik het alleen maar als een compliment kan opvatten. Ik beschouw mezelf als een oude man, maar als ik dan hoor dat ik word omschreven als een ‘boy-toy’ is dat natuurlijk fantastisch.”

Hij wilde zijn eerdere opmerking over Butler nog wel even nuanceren. ,,Ik bedoelde dat ik het heel erg vind voor de Mavs dat ze zo’n speler kwijt raken. Met alle respect, maar Shawn Marion is een goede speler, maar hij kan niet een speler van het niveau van Caron Butler vervangen.”

Cuban kreeg het laatste woord. ,,Ik heb geen behoefte om over de Lakers te gaan praten. Waarom niet? Omdat ik Jeanie een aardige dame vind,” besloot hij met een glimlach.

Foto: femalefan.com

1 Reactie
  1. Jan Willem 7 jaar ago

    Goeie en duidelijke site en leuk om te lezen. Heb deze site op mijn homepage http://www.eireizen.nl gezet. Krijg je misschien nog meer bezoekers. Ga zo door.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen