Crosby wil scherpere regels NHL

Door

Aanvoerder Sidney Crosby van de Pittsburgh Penguins, herstellende van een hersenschudding, hoopt dat de NHL strenger op zal treden tegen zogenaamde ‘blindeside hits’.

Bij deze overtreding ziet de speler de tegenstander en de overtreding niet aankomen wat vaak voor vervelende blessures zorgt.

Crosby geeft aan dat overtredingen bij het spel horen. ,,Hockey is een snel spel en ik denk dat als iemand dat moet weten, ik dat ben. Ik ben tenslotte al duizenden keren hard geraakt door een tegenstander. Maar wanneer je op deze manier geraakt wordt, is er niets dat je kunt doen. Het is onmogelijk om jezelf te beschermen. Ik hoop dat de NHL meer aandacht gaat besteden aan deze overtredingen.”

In de wedstrijd om de ‘Winter Classic’ tegen de Washington Capitals op 1 januari werd Crosby’s hoofd geraakt door Capitals-verdediger David Steckel. Waar hij eerst alleen nog last van zijn nek had, begon op woensdag de hoofdpijn op te spelen.

Toch speelde hij die woensdag nog tegen de Tampa Bay Lightning en werd in die wedstrijd wederom op zijn hoofd geraakt door Lightning-verdediger Victor Hedman.

Dan Bylsma, coach van de Penguins, geeft aan dat Crosby nooit gespeeld zou hebben als er aanwijzingen voor een hersenschudding zouden zijn. ,,We zullen niemand het ijs opsturen wanneer hij symptomen heeft van een hersenschudding. Voor de wedstrijd waren er nog geen aanwijzingen die op een hersenschudding duidden”, aldus Bylsma.

Crosby’s commentaar op beide overtredingen is duidelijk. “Ik zag ze beide niet aankomen, de puck was niet in de buurt en ik werd direct op mijn hoofd geraakt.” Hij geeft dan ook aan dat dit soort overtredingen nader onderzocht moeten worden voor de gezondheid van de spelers in de toekomst. Bylsma verwacht dat Crosby voor een week is uitgeschakeld.

Foto: abes.serwery1.pl

Ook leuk om te lezen