Crosby niet naar All-Star Game

Door

Sidney Crosby zal komend weekend niet aanwezig zijn bij de NHL All-Star Game. De 23-jarige centre van de Pittsburgh Penguins wordt door de leiding van de club thuis gehouden.

Crosby is op dit moment nog steeds herstellende van een hersenschudding die hij aan het begin van januari opliep. ,,De dagelijkse leiding van de Penguins heeft besloten dat hij niet zal afreizen naar de All-Star game. Wij denken namelijk dat hij meer gebaat is bij rust en dat hij zodoende zich volledig kan richten op zijn herstel,” legde Penguins-general manager Ray Shero uit.

Crosby, die de meeste stemmen ontving voor de All-Star game, heeft nu negen wedstrijden op rij gemist en is nog steeds niet dermate hersteld dat hij al weer deel kan nemen aan trainingen. Shero gaf ook aan dat hij weet dat Crosby het liefste wel het evenement zou aanschouwen, net als twee jaar geleden toen hij vanwege een knieblessure de All-Star game vanaf de tribune bekeek.

,,Maar als we nu naar deze situatie kijken lijkt het ons niet verantwoord. Hij is nu al 2,5 week niet meer op het ijs geweest. Daarom denken wij dat thuisblijven echt de beste optie is,” aldus Shero.

Crosby liep de blessure op in de ‘Winter Classic’ op 1 januari, toen hij een ‘blindside hit’ kreeg te verwerken van Washington Capitals-aanvaller David Steckel. De Canadese superster besloot destijds door te spelen en kreeg in het duel op 5 januari, tegen de Tampa Bay Lightning, nog een klap te verwerken. Ditmaal van Lightning-verdediger Victor Hedman. Sinds dat moment is Crosby van het toneel verdwenen en lijkt het erop dat zijn rentree nog wel even op zich laat wachten.

Foto: nhlsnipers.com

Ook leuk om te lezen