Crosby maakt rentree op het ijs

Door

Pittsburgh Penguins center Sidney Crosby stond maandag voor het eerst weer op het ijs, sinds hij in januari in de lappenmand moest door de gevolgen van een hersenschudding.

Hij miste sindsdien 29 wedstrijden en ging op maandag nog eens 15 minuten het ijs op. De center kwam in volle uitrusting op het ijs en deed wat stickoefeningen en schietoefeningen.

,,Ik voel me goed maar het is nog vroeg. Het maakt gewoon deel uit van mijn progressie en revalidatie,” zei Crosby. ,,Ik voelde me goed tijdens de oefeningen. Ze zeiden me dat ik even mocht schaatsen en ik ging 15 minuten het ijs op. Ik weet nog niet wat de toekomst brengt maar ik voel me goed, dat is al een goed teken.”

Het is nog niet zeker wanneer Crosby terug een wedstrijd zal spelen. Hij zit al terug op de fiets en hij heeft al minder last van zijn symptomen.

,,Het is niet zeker of ik morgen terug zal kunnen schaatsen. We zien hoe alles verder gaat,” zei de center. ,,Het is een van die alledaagse dingen voor mij nu. Ik pas me aan, aan hoe ik me voel en dergelijke. We zien wel, het is gewoon goed dat ik weer schaats.”

De Penguins, zonder Crosby en forward Evgeni Malkin, staan toch nog hun mannetje in de play-offrace. Ze hebben 88 punten en staan op de vierde plaats in het oosten, waar de Philadelphia Flyers op de eerste plek staan.

Foto:

Ook leuk om te lezen