Crosby eerste keuze voor All-Star game

Door

Sidney Crosby is de eerste keuze voor de NHL All-Star 2011 game die op 30 januari in de agenda staat. Dat is de uitkomst van de poll die de NHL de afgelopen maanden op haar site had staan. Fans konden bepalen welke spelers er in de All-Star game van dit jaar moesten spelen.

Meer dan 14,3 miljoen mensen reageerden op de poll. Crosby kreeg uiteindelijk de meeste stemmen met 635,509 stemmen en werd tevens dus ook als eerste forward gekozen voor het team. Jonathan Toews van de Chicago Blackhawks eindigde als tweede forward op gepaste afstand, met 407,676 stemmen, terwijl Crosby’s teamgenoot Evgeni Malkin de top-3 van aanvallers afsloot. De Russische center ontving 376,887 stemmen.

Ook bij de verdedigers kreeg een Penguins speler de meeste stemmen. Kris Letang werd door 477,960 NHL-fans gekozen. Hij zal op 30 januari gezelschap krijgen van Blackhawk’s verdediger Duncan Keith (382,162 stemmen). De eerste doelman die bekend werd gemaakt was Pittsburgh’s Marc-Andre Fleury. De Canadees ontving 426,305 stemmen.

Op 11 januari worden de volgende 36 namen bekend gemaakt die eind januari mogen aantreden in Raleigh, North Carolina, de thuishaven van de Carolina Hurricanes. Als alle spelers bekend zijn gemaakt, maakt deze groep zelf onderling uit wie de twee captains worden van beide ploegen.

Foto: thehockeywriters.com

Ook leuk om te lezen