Cromartie zorgt maar weer eens voor opschudding

Door

De New York Jets zijn zelfs nu ze niet meer meedingen naar de titel niet uit de media weg te slaan. Cornerback Antonio Cromartie is wederom weer een keer de hoofdrolspeler.

Cromartie uitte kritiek op de NFL en de vakbond ervan, vooral op de manier waarop de onderhandelingen gaan om tot een nieuwe overeenkomst te komen. Als de twee partijen niet tot een overeenkomst komen dan zal er waarschijnlijk een lock-out komen.

Voor de Jets-cornerback is dat een slecht vooruitzicht, aangezien hij na dit seizoen een free agent is en daarom een onzekere toekomst heeft. ,,Tienduizenden zullen hun werk verliezen. Ze nemen onze sociale zekerheid weg en spelers die moeten geopereerd worden kunnen zelfs niet starten met revalideren tot 3 maart,” zei Cromartie, ,,Dus om je de waarheid te zeggen, ze zouden moeten deze problemen snel oplossen. Geld heeft hier niets mee te maken. Wij, de spelers, willen football spelen. Het is iets wat we al doen en we houden ervan. Het brengt brood op de plank.”

Baltimore Ravens-linebacker Ray Lewis en Arizona Cardinals-defensive tackle Darnell Dockett maanden hem aan tot kalmte. ,,We hebben leiders. We weten wat fair is en de spelers steunen hen daarin. Het heeft geen zin om nu allemaal dingen te gaan roepen, we moeten gewoon vertrouwen houden,” zei Dockett tegen ESPN. Lewis zei dat hij de vakbondsleider DeMaurice Smith steunt. ,,Wij weten wie onze leiders zijn en wat ze doen. Ze zullen ons goed vertegenwoordigen,” zei Lewis.

Foto: assets.espn.go.com

Ook leuk om te lezen