Cromartie: ‘Ward is een vieze speler’

Door

Zoals verwacht kon de aanloop naar het duel tussen de New York Jets en Pittsburgh Steelers niet rustig verlope Na de lovende berichten tussen de twee head coaches, Steelers-coach Mike Tomlin en Jets-coach Rex Ryan, eerder deze week, haalde Jets-cornerback Antonio Cromartie zondagochtend nog even scherp uit naar Steelers-wide receiver Hines Ward.

,,Hij is niet man genoeg om een speler een hit te geven als die oplet. Daarentegen weet ik wel dat hij iemand zal hitten als die persoon even niet kijkt,” zei Cromartie tijdens een interview op SportsNet New York.

De Jets-cornerback erkende daarnaast de snelheid en power van Steelers-receiver Mike Wallace, maar over de andere receivers is hij heel wat kalmer: ,,Het zijn jonge spelers, ze leren nog hoe ze in deze league moeten spelen. Een speler als Mike Wallace is waarschijnlijk de beste speler om diep de bal te vangen. Maar ik bedoel, die jonge kerels, ze doen hun job, en dat is alle wat je van hen kan verwachten.”

Hines Ward staat bekend als een van de meest agressieve receivers in de league. Een bekend voorbeeld van zijn agressiviteit kwam toen hij twee seizoenen geleden Keith Rivers, linebacker van de Cincinatti Bengals, vanuit de blinde hoek een hit gaf en Rivers zijn kaak brak.

Ook Safety Ed Reed van de Baltimore Ravens was ook al een slachtoffer. Ward speelt al 13 seizoenen in de NFL en miste daarin slechts maar 5 wedstrijden door blessures. Dit seizoen daalde zijn productiviteit een beetje, met maar 755 receiving yards en 5 touchdowns.

Foto: femalefan.com

Ook leuk om te lezen