Coyotes bereiken Conference Final

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

De Phoenix Coyotes schreven vannacht geschiedenis met hun 2-1 overwinning op de Nashville Predators. Dankzij deze zege won het team uit de woestijn de serie met 4-1 en plaatste het zich voor het eerst in de geschiedenis van de franchise voor de finale van de Western Conference, waarin zij het op gaan nemen tegen divisiegenoot de LA Kings.

Terugkeer

In deze alles-of-niets-wedstrijd voor de Predators keerden Alexander Radulov en Andrei Kostitsyn terug in de lineup nadat ze de vorige twee wedstrijden hadden gemist vanwege disciplinaire schorsingen. Nashville hoopte dat het tweetal voor een offensieve boost kon zorgen, maar dit was niet het geval. Na een doelpuntloze eerste periode waren het namelijk de Coyotes die in het tweede bedrijf op een 2-0 voorsprong kwamen via goals van Derek Morris en Martin Hanzal.

Mike Smith

Het is al vaker gezegd deze playoffs en het zal dan ook geen grote verrassing zijn, maar de grote man aan de kant van de thuisploeg was wederom goalie Mike Smith. De Coyotes werden op het gebied van schoten volledig overklast door de ploeg uit Nashville (33 schoten tegen 17), maar Smith verkeerde weer in bloedvorm. Hij was alleen in de slotperiode kansloos op een tip-in van Colin Wilson, maar hield voor de rest zijn doel schoon en hielp zijn ploeg zo naar de Conference Final.

Voor de Predators zijn de druiven bijzonder zuur na deze eliminatie. De club was volledig all-in gegaan voor een Stanley Cup-overwinning door Shea Weber en Ryan Suter niet te traden dit seizoen terwijl hun contract na dit jaar wel afloopt. Daarnaast versterkte Nashville zich voor de trade deadline nog via het aantrekken van Kostitsyn, Paul Gaustad en Hal Gill en werd vlak voor het einde van de competitie ook Radulov nog aan de selectie toegevoegd. Helaas voor de Predators mocht dit allemaal dus niet baten.

Highlights

Nashville Predators – Phoenix Coyotes

Programma

Aangezien beide halve finales in de Western Conference zijn beslist, staan er geen wedstrijden meer op het programma. De data van de finalewedstrijden tussen de LA Kings en de Phoenix Coyotes zijn nog niet bekendgemaakt.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen