Cowboys verslaan Redskins in NFC East clash

Door

Washington Redskins  v Dallas Cowboys

Vorig seizoen waren de Washington Redskins (1-4) nog de beste in de NFC East, maar dit seizoen wil niet veel lukken. Ook gisteren werd er weer verloren, ditmaal was het de aarstrivaal, de Dallas Cowboys (3-3), die in eigen stadion met 31-16 te sterk waren.

De uitblinker van de wedstrijd heette niet Tony Romo, die met slechts met 18-uit-30, 170 passing yards en één TD eindigde. Nee, de uitblinker was niemand minder dan wide receiver Dwayne Harris die één touchdown had met een 86-yard punt return en ook nog een 90-yard kickoff return had die de Cowboys in staat stelde om de voorsprong uit te breiden.

Aan de andere kant moest Robert Griffin III in de tweede helft proberen het tij te keren maar de tweedejaars quarterback wist wederom geen indruk te maken. De man die vorig jaar keer op keer grote indruk maakte eindigde met 19-uit-39 voor 246 yards, geen touchdowns en één interception.

Qua aanvallende yards deden de Redskins het veel beter: 433 tegen over 213, maar de plays van Dwayne Harris en het onvermogen van Washington om touchdowns te scoren leverde Dallas een overwinning op tijdens het verjaardagsfeestje van de jarige eigenaar Jerry Jones.

Voor de Cowboys was er echter ook slecht nieuws: DeMarcus Ware moest de wedstrijd verlaten met een blessure evenals runningback DeMarco Murray. Van beide is het nog onbekend hoe ernstig de blessure is.

De Cowboys (3-3) staan met deze overwinning bovenaan in de NFC East waar ook de Philadelphia Eagles op 3-3 staan. Deze twee ploegen zullen volgende week zondag in Philadelphia gaan uitmaken wie de voorlopige leiding zal nemen in de divisie. De Redskins (1-4) nemen het volgende week thuis op tegen de Chicago Bears (4-2) en zullen daar het seizoen proberen te redden voordat het niet meer te redden valt.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen