Cowboys stunten in Seattle, Chargers ontsnappen in Oakland

Door

Dallas Cowboys v Seattle Seahawks

In zijn gehele carrière had Russell Wilson slechts één keer een thuiswedstrijd verloren namens de Seattle Seahawks (3-2), dat was vorig seizoen tegen de Arizona Cardinals. Vandaag werd daar verrassend de tweede thuisnederlaag uit zijn carrière aan toegevoegd. De Dallas Cowboys (5-1) toonden hun spierballen en wonnen dikverdiend met 30-23.

Vooraf was de matchup tussen Seahawks-cornerback Richard Sherman en Cowboys-receiver Dez Bryant veelbesproken. Hoewel Bryant uiteindelijk maar vier receptions had, had Sherman het wel lastig tegen Bryant en dit bleek uit de twee penalties die de cornerback tegen zich kreeg.

Dankzij enkele foutjes van de Cowboys bleven de Seahawks echter lang in de wedstrijd, en leken zij zelfs even op weg naar een overwinning. Toen kwam echter het meest cruciale moment van de wedstrijd: een 3rd-and-20 waarbij Tony Romo (21/32, 250 yards & 2 TDs) de bal richting Terrance Williams gooide waarop zijn receiver ternauwernood binnen de lijnen bleef om de bal te vangen:

Vervolgens kon Dallas-runningback DeMarco Murray het karwei afmaken, hij was een ware plaag voor een Seahawks defensie die de wedstrijd in kwam als de statistisch sterkste defensie versus de run. Murray kwam uiteindelijk tot 115 rushing yards en één touchdown, en deze touchdown bleek uiteindelijk de beslissende te zijn.

De Seahawks offense kreeg hierna nog één kans om alsnog de overwinning uit het vuur te slepen, maar Seattle was de hele middag niet in allerbeste doen en dit bleek ook uit de laatste aanval van Russell Wilson (14/28, 126 yards, 1 rushing TD en één INT) en co. die eindigde in een interception:

Chargers ontsnappen in Oakland

Vooraf leek het een gemakkelijke opgave voor de San Diego Chargers (5-1), maar toch moest de ploeg van Mike McCoy alles uit de kast halen om de Oakland Raiders (0-5) te verslaan. Onder leiding van interim-coach Tony Sparano gingen de Raiders nipt onderuit met 28-31.

Toch moet het spel van de Raiders, en dan met name dat van rookie quarterback Derek Carr, reden tot hoop geven. Carr gooide voor 282 yards en vier touchdowns tegen de Chargers en is daarmee nu al succesvoller dan zijn oudere broer David die meer dan tien jaar geleden de eerste keuze was in de NFL Draft:

Toch mocht het niet baten voor de Raiders, wiens defensie op cruciale momenten geen antwoord had op Philip Rivers (22/34, 313 yards & 3 TDs) en runningback Brandon Oliver (101 rushing yards en één TD).

Overige wedstrijden

* In Atlanta wonnen Jay Cutler en de Chicago Bears (3-3) met 27-13 van de Atlanta Falcons (2-4). De Bears waren aanvallend een stuk efficiënter dan de Falcons en vooral runningback Matt Forte was wederom belangrijk met 80 rushing yards, twee touchdowns en ook nog eens tien receptions voor 77 yards. Daarnaast hadden zowel Brandon Marshall (6 receptions, 133 yards) en Alshon Jeffery (5 receptions, 136 yards) meer dan 100 yards aan receptions.

* Door de misstap van de Seattle Seahawks nemen de Arizona Cardinals (4-1) nu de leiding in de NFC West. Zij wonnen thuis met 30-20 van de Washington Redskins (1-5). Aan de kant van Arizona was er de terugkeer van quarterback Carson Palmer die met 250 passing yards en twee touchdowns een succesvolle terugkeer kende. De Washington Redskins grossierden wederom in het maken van fouten en dit maakte dan ook het verschil in de wedstrijd. Kirk Cousins gooide weliswaar voor 354 yards en twee touchdowns maar daar stonden ook drie interceptions tegenover. Daarnaast verloor ex-Arizona receiver Andre Roberts een fumble en dankzij dit turnover verschil konden de Cardinals redelijk eenvoudig de overwinning pakken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen