Cowboys besparen geld met nieuw contract Romo

Door

Zoals al eerder werd gedaan bij DeMarcus Ware en Miles Austin, hebben de Dallas Cowboys het contract van Tony Romo opengebroken om 6.522 miljoen dollar te besparen ten opzichte van het ‘salary cap’ van 2011.

Het resultaat is dat de Cowboys ongeveer 18 miljoen dollar apart hebben gezet. Het geld dat niet wordt gebruikt in 2011 wordt meegenomen naar 2012.

Romo zou eigenlijk 9 miljoen als basissalaris verdienen in 2011, maar de club heeft van 8.19 miljoen een bonus gemaakt wanneer hij tekent. Dit zorgde voor een basissalaris van “maar” 810.000 dollar.

De aangepaste contracten van Ware en Austin leverde de club 13 miljoen dollar op.

Het grote verschil met de andere twee contracten is dat Romo zijn contract automatisch met drie jaar verlengd ziet worden als hij in 2013 nog deel uitmaakt van de Cowboys. Zijn oude contract liep tot 2013.

Door de verlenging geeft het de Cowboys de ruimte om de 8.19 miljoen dollar over 5 jaar uit te smeren, in plaats van over 3 jaar. Dit bespaart ze ongeveer 1.1 miljoen dollar.

De New Orleans Saints en de Indianapolis Colts hebben soort gelijke aanpassingen gedaan in de contracten met Drew Brees en Peyton Manning.

Foto:

1 Reactie
  1. Darch 6 jaar ago

    6,5 miljard dollar? Da’s nogal een bezuiniging 😉

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen