Complete game shutout Cook in slechts 81 pitches

Door

Niet alleen de New York Yankees hebben een waslijst aan blessures. De Boston Red Sox kunnen er ook wat van en missen spelers als Jacoby Ellsbury, Clay Bucholz, Carl Crawford en Andrew Bailey. Elk nadeel heb ze voordeel. Zo kreeg Aaron Cook vrijdag de start tegen de Seattle Mariners, en wat voor een start. Cook gooide een complete game shutout en de Red Sox versloegen de Mariners met 5-0.

De 33-jarige Cook noemde het de beste wedstrijd uit zijn loopbaan. Manager Bobby Valentine zag dat de sinker er vanaf de eerste inning goed op zat. Cook kreeg in zijn complete game twee honkslagen tegen, gooide twee strikeouts en had daar slechts 81 pitches voor nodig. Catcher Jarrod Saltalamacchia grapte na afloop dat hij het gevoel had slechts vijf innings op het veld te hebben gestaan en het teken gaf voor één pitch.

Groundballs
Slechts vier van Cook’s eerste 21 outs waren flyballs, wat betekende dat de infield van de Red Sox een hoop groundballs kreeg te verwerken. De verdediging speelde dan ook een uitstekende wedstrijd. De mooiste play kwam in de achtste inning: Dustin Ackley raakt de bal hard en denkt aan een honkslag, maar ziet Dustin Pedroia een geweldige duik maken die vervolgens met Mike Aviles een double play opzet.

Cook miste een groot deel van het seizoen 2011 vanwege een gebroken vinger en kende dit jaar wat knie problemen. Zijn laatste complete game overwinning dateerde dan ook van 24 april 2010 tegen de Marlins. “Het betekent veel voor me dat ik weer kan laten zien een effectieve pitcher te zijn.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen