Congolees megatalent zet carriére voort in China

Door

Emmanuel Mudiay1

De Congolese basketballer Emmanuel Mudiay gaat zijn prille carriére voortzetten bij de Chinese basketbalclub Guangdong Southern Tigers. De overstap was al een tijdje in de maak, nadat Mudiay bekend maakte dat hij komend seizoen niet zal uitkomen in college basketball. Bij de Chinese club zal Mudiay een één jarig contract tekenen, wat mogelijk maakt dat hij meedoet in de 2015 NBA Draft.

Noodgedwongen keuze voor groot talent:

De bedoeling was dat Emmanuel Mudiay komend seizoen zou gaan spelen voor de Southern Methodist University, wat uitkomt in het NCAA college basketball. De 18-jarige Congolees had afgelopen seizoen grootse indruk gemaakt in het Amerikaanse high school basketball, en zou het team van coach Larry Brown komen versterken.

Ware het niet dat er enkele problemen optraden voor Mudiay. Over de exacte oorzaak is niets bekend gemaakt, maar de 18-jarige Mudiay zou problemen hebben met zijn speelgerechtigdheid in college. In een eerder nieuwsbericht  kwam naar buiten dat Mudiay zich zorgde maakte om zijn speelgerechtigdheid, en daarom keek naar andere opties.

Mudiay wil zijn moeder helpen:

Een ander verhaal wat de rondte ingaat, is het verhaal dat de moeder van Mudiay arm zou zijn. Nu Mudiay kiest voor een professionele carriére, zou hij zijn moeder uit de problemen kunnen helpen. Bij de Guangdong Southern Tigers wacht hem een contract ter waarde van 1,2 miljoen dollar. Hiermee is het gezin Mudiay in één klap verlost van (geld)zorgen. Zijn broer speelt overigens wel in college bij de Southern Methodist University.

De toekomst voor Mudiay:

Mudiay zal na de zomer aansluiten bij de Guangdong Southern Tigers. In maart is de Chinese competitie afgelopen, waarna Mudiay zich zal klaarmaken voor de NBA Draft. Met een éénjarig contract op zak, is de verwachting dat hij zal meedoen aan de volgende NBA draft.

In high school was Mudiay één van de beste spelers, en voorspelde men dat hij een grote toekomst tegemoet ging. Of zijn vertrek naar China nog gevolgen gaat hebben voor zijn waarde in de NBA  Draft, is nog niet bekend. Als hij voldoende potentie en talent laat zien, wordt hij vast en zeker een top 10 draftpick.

Foto: Getty Images

 

5 Reacties
 1. Doe het goed Emmanuel en kom dan terug om de NBA te ownen!

 2. Ed 6 jaar ago

  Op je 18de in een uitbol-liga gaan spelen, zal iets met centen te maken hebben. De Franse ProA was een veel betere NBA-aanloop league geweest: Strasbourg, Le Mans of het ASVEL Lyonnais van Tony P.

  • Alerk 6 jaar ago

   Inderdaad maar ik ben ook blij voor hem dat hij en zn moeder van hun financiele zorgen af zijn

 3. Ed 6 jaar ago

  Ja, fijn voor hem, maar in Frankrijk,Spanje of Italie spelen ook niet voor een gevulde koek en een snickers ….

  • Lennart 6 jaar ago

   Lijkt mij inderdaad ook dat hij in Europa genoeg kon verdienen om zijn moeder te helpen en zou sportief gezien een veel betere stap zijn geweest.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen