Comeback A-Rod is aanstaande

Door

Al meer dan een maand moeten de New York Yankees het stellen zonder Alex Rodriguez. Zijn absentie is niet te merken aan de resultaten, want de Bronx Bombers blijven de zeges aan elkaar rijgen. Na een operatie aan zijn meniscus in z’n rechterknie is zijn rentree aanstaande. Manager Joe Girardi verwacht dat zijn slugger volgende week weer onderdeel is van zijn selectie.

De vraag is nu alleen nog wanneer A-Rod zich precies aansluit bij zijn ploeggenoten. Girardi vermoedt dat de series in Kansas City tegen de Royals nog net iets te vroeg komt voor de derde honkman. Donderdag 18 augustus lijkt een meer reële optie als de ploeg uit New York begint aan hun reeks van 4 wedstrijden tegen de Minnesota Twins.

Sinds 8 juli zit de 36-jarige grootverdiener langs de kant met een kwetsuur aan zijn meniscus. Drie dagen later werd de schade operatief hersteld, waarna hij begon met revalideren. Zijn terugkeer in de Minors is vanavond gepland. In deze rehab game start hij als aangewezen slagman. Zaterdag speelt hij weer op z’n geliefde derde honk. Na deze twee tests bekijken de Yankees de stand van zaken.

,,We moeten het opbouwen”, aldus Girardi. ,,Het belangrijkste is dat Alex zich op z’n gemak voelt en dat hij het gevoel heeft dat hij zich vrij kan bewegen.”

Ook zonder A-Rod denderen de Yankees door in de American League East. De selectie is breed en sterk genoeg dit gemis op te vangen. Een conclusie die Girardi eerder al met veel genoegen trok. Zo nemen Eric Chavez of Eduardo Nunez de honneurs op drie goed waar en heeft de slagploeg niet aan kracht ingeboet. Curtis Granderson, Robinson Cano en Mark Teixeira timmeren de runs met speels gemak binnen.

En dat terwijl Rodriguez zelf een matig jaar kent voor zijn doen. Toen hij op de DL kwam te staan had hij pas 13 homeruns en 52 RBI’s op z’n naam met een slaggemiddelde van 0,295 en een slugging percentage van 0,485.

Naast zorgen over zijn comeback wacht Rodriguez binnenkort ook nog een goed gesprek met afgevaardigden van de MLB. Dan mag hij zijn deelname aan een illegaal pokerpotje in Beverly Hills verklaren. ,,Ik concentreer me op honkbal”, zegt de ster zelf.

Foto: cache.gawker.com

Ook leuk om te lezen